Slovenija
12257 ogledov

Eden najbogatejših Slovencev v težavah

volitve v državni zbor 2022 Sandi Češko Saša Despot
Poskus reševanja skupine Studio Moderna naj ne bi potekal, kot bi si lastnik želel.

Skupina Studio Moderna, v lasti enega nekoč najbogatejših Slovencev Sandija Češka, se je znašla v težavah, poroča portal 24ur.com. Češko je za 24 ur potrdil, da so v podjetju težave - zamujajo s plačami zaposlenih in drugih obveznosti. Kljub težavam, v katerih so se znašli, še ni obupal. 

Češko je pred časom prodal blagovne znamke Dormeo, Delimano, Rovus in Top Shop Darku Horvatu, o čemer smo poročali. Češko si je obetal, da bo Horvatova švicarska družba dobavljala njegovim podjetjem ter da se bodo širili in rasli. Vendar pa se stvari niso iztekle po načrtu.

Po pisanju portala Necenzurirano.si pa naj bi se Horvat zdaj umaknil, vzrok za to pa bi lahko bil obseg finančnih težav, v katerih se je znašla skupina. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • bobubob 10:50 05.julij 2023.

    Horvat je druga liga, Češko pa občinska. Pri nas pa ni hudega niti tistim iz kluba kake KS. Važno je, da si v klubu in ne samotni zarotnik, kot je bil npr. Sadar.... V težavah so v tejle greznici le ...prikaži več tisti, ki nikomur ne lezejo nekam, temveč želijo preživeti z lastnim delom in ponavadi ne jamrajo temveč sami iščejo lastne rezerve.

  • Pepe007 07:55 05.julij 2023.

    Verjetno namerno izčrpavanje firme, ki ni bila več dovolj dobičkonosna in selitev kapitala nekam drugam. Marsikatero podjetje je crknilo zaradi tega, tudi SD-jev kapitalist bi znal to narediti.

  • Avatar Leon
    Leon 07:24 05.julij 2023.

    V kolikor je tako sposoben trgovec kot se je predstavljal potem se bo tudi iz tega brezna rešil.