Slovenija
24541 ogledov

Enak bodi pri nas šestkrat dražji?

1/2
slika zaslona
Enak bodi, kot ga pri nas prodajajo za 79 evrov, je na AliExpressu na voljo za trinajst evrov in pol z brezplačno dostavo v Slovenijo. Še ženska na fotografiji je ista, nas je opozorila bralka.

Sprašuje se, ali trgovina kupuje na Kitajskem in izdelek z visoko maržo prodaja pri nas, a se je izkazalo, da ni tako.

"Body je blagovne znamke Sugarbird. Hvala za opozorilo, bomo posredovali na Sugarbird da je nekdo vzel njihovo sliko in prodaja ponaredek. Znamka je namreč zaščitena, prav tako je slika njihova last," so nam povedali v trgovini Allegria, ki je pri nas zastopnik znamke Sugarbird in dodali, da ji takšne stvari " na raznih aliexpressih" delajo škodo, saj lahko mislijo, da gre za isto stvar.

Posredovali so nam tudi povezavo do originalnega izdelka, ki v ZDA stane 119 dolarjev.

Nad ponaredki sicer bdi finančna uprava in v primeru suma, da so v pošiljki ponarejeni izdelki, lahko začasno zadržijo blago, za katero menijo, da se z njim utegnejo kratiti pravice intelektualne lastnine (blagovna znamka, model, patent, dodatni varstveni certifikat, geografska označba porekla, avtorska in njej sorodna pravica, zaščitena rastlinska vrsta).

O uničenju nato obvestijo prejemnika blaga in imetnika pravice intelektualne lastnine (nosilca blagovne znamke), slednji pa nato ponavadi zahtevajo uničenje ponarejenega blaga. Če boste z uničenjem soglašali, boste najverjetneje morali poravnati še stroške tega, v primeru, da menite, da gre za original, pa moral imetnik pravice intelektualne lastnine to dokazati na sodišču. Zoper kupca ponaredkov nato lahko sledijo tudi drugi sodni postopki ...

 | Avtor: slika zaslona slika zaslona

 | Avtor: slika zaslona slika zaslona

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • lataum 15:09 04.oktober 2017.

    Preverite tole: http://www.otroskaomarica.si/

  • jakec1575 09:51 29.avgust 2017.

    Slovenija ni konkurencna država. Ko kupujes v državah z vecjo kupno mocjo ceneje kot pri nas ti to postane jasno. uvozniki znajo nabiti marzo od 100 do 1000%. ne samo pri oblekah tudi drugje. hitr zasluzt za bajto pa za ...prikaži več lep avto. ce trg to poje, zakaj ne. hvala bogu z avtom lahko hitro prides cez mejo.

  • Juhuhu10 08:13 28.avgust 2017.

    Ja to ni nič nenavadnega... Saj tudi žene politikov delajo podobne stvari... Kupujejo nalepke in jih potem prodajajo naprej po veliko večji ceni... Pa ne bom poimensko, lahko pa novinarji izbrskajo za koga gre (nalepke za otroško sobo). Lp