Slovenija
3126 ogledov

Novi Golobov kandidat za obrambnega ministra še ni dahnil "da"

Robert Golob Jure Makovec/STA
Rok za imenovanje novega obrambnega ministra se počasi izteka.

Poslanci in ministri strank koalicije, ki so se zbrali na koalicijskem vrhu na Brdu pri Kranju, da bi pregledali uresničevanje koalicijske pogodbe ter začrtali delo za naprej, naj bi danes razpravljali tudi o novem ministru za obrambo, ki bo nasledil Marjana Šarca. Kot je znano, je po tem, ko je Šarec postal evropski poslanec, funkcijo obrambnega ministra začasno prevzel Robert Golob. 

Kandidat, ki je v igri, se še ni odločil

Golob ima še slab mesec dni časa, da imenuje novega obrambnega ministra. Kot smo poročali, naj bi Golob nasprotoval imenovanju predsednika odbora za obrambo Milana Premka, ki naj bi ga sicer podpirali poslanci Svobode. Motila naj bi ga Premkova stališča glede vojne v Ukrajini, zaradi katerih velja za proruskega politika. Kot možni kandidat se zdaj omenja Borut Sajovic, vodja poslanske skupine Gibanje Svoboda. 

Borut Sajovic | Avtor: Državni zbor/Sušnik Matija Državni zbor/Sušnik Matija

Po neuradnih informacijah naj se Sajovic še ne bi odločil ali bo funcijo sprejel ali ne, v primeru zavrnitve pa se omenja tudi predsednica sveta stranke in poslanka Nataša Avšič Bogovič.

Glede Črnčeca vse manj špekulacij

Na vladi sicer ne odgovarjajo na vprašanje, ali je Golob pogovore s kandidati že začel, oziroma ali je našel ustreznega kandidata, zagotavljalo le, da bo predsednik vlade kandidata predlagal v predpsianem roku. V javnosti medtem krožijo različna imena, vse manj se sicer špekulira o tem, da bi lahko mesto zasedel državni sekretar Damir Črncec. Omenja pa se poslanec GS Lenart Žavbi, ki se je zadnje dni večkrat pojavljal v javnosti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Soljatar 18:15 12.september 2024.

    pa kdo bo še gledal te idiote, lepo vas prosim, to je sam še za poterat ven iz Ljubljane po hitrem postopku...

  • bobubob 17:38 12.september 2024.

    Čemu obrambno ministrstvo? Saj nam NATO predpiše, kaj kupiti in kako uporabiti. Povrh vsega nas taisti NATO prav nesebično materinsko ščiti, pa še z Ukrajino smo podpisali nek varnostni sporazum, torej smo varni tudi pred njenim napadom. Rusija pa je ...prikaži veče itak pred skorajšnjim porazom oziroma samo še izgleda, da obstaja, ker jo pokonci držijo lažnivi ruski mediji. Putinovi nastopi pa so v bistvu že produkt UI. Predsedujemo VS OZN, Bruselj kleči pred nami...ampak če že moramo, dajmo Svetlano!

  • andrej084 17:18 12.september 2024.

    Navijam za Tino, ona je lepa in pametna, ženske v uniformi so mi vseč. Tudi na zasedanju Nata, bi vsi vedeli kje je Slovenija, se mi zdi, da sedaj ne vejo. Tina, reši nas....