Slovenija
13 ogledov

"Grški scenarij izmišljotina"

danilo turk intervju zurnal24 Žurnal24 main
Srečanje državnikov. Türk o grškem scenariju: Tako retoriko, tako razmišljanje in tako izmišljotino moramo zavrniti.

Predsednik republike Danilo Türk je danes kot slavnostni govornik na 21. srečanju državnikov z ljudstvom pod Najevsko lipo nad Črno na Koroškem poudaril pomen dialoga v skupnih prizadevanjih za uspešno, učinkovito in pravično državo.

Posebej je izpostavil, da smo v teh dneh veliko slišali o nevarnosti, ki naj bi grozila Sloveniji, češ da se državi lahko dogodi nekakšen grški scenarij. "Tako retoriko, tako razmišljanje in tako izmišljotino moramo zavrniti. Sloveniji ne grozi nobena velika nevarnost. Slovenija ima lepe priložnosti," je poudaril predsednik države in dodal, da te priložnosti ne bodo avtomatično izkoriščene, ampak se moramo zanje potruditi, tudi z boljšim političnim dialogom.

Po njegovih besedah potrebujemo državo, ki bo uspešna, učinkovita in predvsem pravična in ki bo kot taka tudi najlepša oddolžitev izročilu Najevske lipe. "S pravnimi instrumenti moramo znati upravljati bolje in hitreje, pravico moramo dosegati bolje in hitreje. Več moramo storiti za to, da bo avtoriteta naših pravosodnih in drugih državnih ustanov bolj spoštovana," je dejal in dodal, da avtoritete in spoštovanja ni brez odgovornega, resnega in uspešnega dela.

Komentarjev 2
  • privat 09:14 10.julij 2011.

    Turk je pri koritu...zakaj pa bi nekaj naredil ,če ima blaginjo...mi pa tonemo v njihovi blaznosti.Samo zanimljivo je da nimamo enega človeka ki bi se boril za boljše življenje malih ljudi. Slovenija je majhna in obvlada jo le skupina ljudi(ki ...prikaži več vemo kdo so )in ti ljudje so izredno sposobni za svoj žep...obvladajo sindikate,zdravstvo,policijo ,novinarstvo,sodstvo in vojsko...celo civiliste!Ja to pa ogroža vse nas in našo bodočnost.

  • sweetdogs 20:08 09.julij 2011.

    Dobro Turčin vem da si samo podaljšek razpadajoče vlade ampak takšne pravljice "Tako retoriko, tako razmišljanje in tako izmišljotino moramo zavrniti. Sloveniji ne grozi nobena velika nevarnost." prodajaj komu drugemu... Pahor & Co. so nam v dobrih dveh letih državo ...prikaži več zadolžili za 9 milijard €. Kaj so pa privarčevali? Pahor si je par kavic sam plačal, javni sektor je pa edini sektor ki v državi cveti... Da ne govorimo o podjetjih, ki sklepajo posle z državo in poberejo za milijon € mesečno "poslov"... Največja nevarnost za Slovenijo si ti Turčin in tebi podobni manipulatorji, ki se oklepajo oblasti in kradejo dokler lahko!