Slovenija
27 ogledov

Heroin skrivali v telesnih odprtinah

Kriminalisti so v preiskavi zasegli 550 gramov heroina, 80 gramov kokaina in 140 PU Celje
Droga. Glavna organizatorka naj bi bila Marija Kamenik. Trem je bil odrejen pripor.

Celje. V obsežni kriminalistični akciji so celjski kriminalisti prostost odvzeli osmim Slovencem, starim od 28 do 59 let. Med njimi naj bi bila tudi 59-letna Marija Kamenik, mati bolj znanega Kristijana Kamenika.

Dobro organizirani

Kamenikova naj bi organizirala trgovino z drogo; od državljanov Bosne in Hercegovine (BiH) naj bi kupovala heroin za prodajo po Sloveniji. “Člana kriminalne združbe iz BiH sta bila za navedena kazniva dejanja v svoji državi lani že obsojena. Eden od njiju je bil v preteklosti skupaj s sinom 59-letne osumljenke, ki trenutno na Hrvaškem prestaja zaporno kazen, na hrvaškem sodišču že pravnomočno obsojen za prodajo mamil,” so sporočili s Policijske uprave Celje.

Osumljenka se je po priprtju sostorilcev iz BiH povezala z ljudmi z območja Ljubljane, ki so ji drogo dobavljali, nato pa jo je v količinah po 50 gramov prek posrednikov prodajala zasvojencem z območij Celja, Koroške in Maribora. Kot so dejali na policiji, so bili člani kriminalne združbe dobro organizirani. Med prevozi so heroin skrivali v telesnih odprtinah, med seboj pa so komunicirali s posebnimi telefoni.

Tudi prikriti ukrepi

Celjski policisti in kriminalisti so sodelovali s kolegi iz BiH, Maribora in Ljubljane, v preiskavi pa so uporabljali tudi prikrite preiskovalne ukrepe. S kazensko ovadbo so k preiskovalnemu sodniku privedli pet ljudi, preiskovalni sodnik pa je trem odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.