Slovenija
962 ogledov

Hitro posredovanje policistov preprečilo obsežen požar

Policija helikopter reševanje gore nesreča planinec Policija
Na odročnem delu hriba nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je v sredo zagorelo. Požar je opazila posadka helikopterja Slovenske policije, ki je v sklopu rednih nalog opazovala območje. Požar na težko dostopnem terenu so uspeli omejiti. Ugotovili so, da ga je najverjetneje zanetil udar strele, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot so pojasnili, je posadka helikopterja Slovenske policije s policistom Policijske postaje Cerknica v sredo okoli 16. ure opravljala ogled območja, pri tem pa je v bližini kraja Borovce pri Kočevski reki opazila požar. Policisti so nato peš odšli na strm in težko dostopen teren in se pri tem povezali z gasilci, ki so jim nudili natančne podatke o lokaciji požara.

Gasilci so uspeli omejiti požar, ki se je že začel širiti s travnate površine na drevesa. Ugotovili so, da ga je najverjetneje zanetil udar strele. "S skupnim sodelovanjem so uspeli policisti v helikopterju, policisti na terenu in gasilci še pravočasno preprečiti hujši požar, ki bi lahko bil v nadaljevanju težko obvladljiv zaradi nedostopnosti terena," so še navedli na ljubljanski policijski upravi.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Nelaži 15:45 15.avgust 2024.

    "Mama ti je strela" so včasih otroci rekli na take nebulozne izjave. (sarkazem) NATO usmerjevalci združenega ognja niso absolutno nič imeli s tem požarom. Vse je naravno in vse je slučajno. Vremenskega vojskovanja pri nas ni.