Slovenija
1807 ogledov

Iztekel se je rok za mediacijo s Fidesom, to se je odločila vlada

slovenija01.04.09, nevroloska klinika, zdravniske sestre, zdravniki, pacjenti, l Nik Rovan
Podpredsednik vlade Matej Arčon je sporočil, da vlada soglaša s podaljšanjem postopka mediacije s Fidesom za teden dni.

Podporedsednik vlade Matej Arčon poteka pogajanj ni želel komentirati. Vlada je podala soglasje, da se mediacija podaljša za en teden.

Na vprašanje, ali bo en teden dovolj, je Arčon odgovoril: "Mi si želimo, da bo dovolj." Pomembno se mu zdi, da je "volja s strani vlade in upam tudi s strani Fidesa, da se pogajanja nadaljujejo do zaključka". Na potezi je tako zdaj Fides. 

Pred današnjo sejo vlade je ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel o smiselnosti podaljšanja mediacije dejala: "Smiselno je pač doseči nek dogovor, tako da če bo to potrebno, bo to potrebno," navaja STA.

Zdravniška stavka traja že od 15. januarja in je najdaljša zdravniška stavka doslej. Mediacija se je začela prejšnji teden, končala pa naj bi se danes. Vodi jo center odvetniške akademije Odvetniške zbornice Slovenije. Obe strani sta se dogovorili, da pogajanj ne bosta komentirali.

V javnost so danes prišli tudi podatki o plačah zdravnikov ljubljanskega UKC v času covida. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • atamama 21:19 04.april 2024.

    V končni stvari zakaj pa ne bi imeli dr-ji svoj plačni steber in s tem tudi možnosti kariere. Samo postaviti začetek in konec na parametre iz leta 2017. Potem pa lahko napredujejo kolikor hočejo, ker žakel bo imel določeno kapaciteto. ...prikaži več PS tega se bojijo ....

  • Ender3 20:15 04.april 2024.

    Če jim bo vlada popustila potem je odprt lov Janševe SDS na nove volitve. V javnosti nimajo večinske podpore ampak bodo šli preko trupel s podporo Fidesa do konca. Če jim za njihove plače pokloniš miljonske kovid dodatke lahko računaš ...prikaži več na njihovo neomajno podporo.

  • Hasan 16:43 04.april 2024.

    Golobova vlada načrtno uničuje Slovence in njihovo zdravje. golobova agenda je golobizem in glbalizem uvoz ielgalnih migrantov in njihova legalizacija.