Slovenija
12918 ogledov

Ja, nekaj snega bo še. Kdaj?

Zima
Oblačni dnevi vse do konca tedna, tudi prihodnji teden podobno. Vremenoslovci omenjajo tudi padavine, tudi sneg do nižin.

"Danes bo zmerno do pretežno oblačno, pozno zvečer bo predvsem na Kočevskem in v Beli krajini občasno rahlo deževalo ali rahlo snežilo. Dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 stopinj," napovedujejo vremenoslovci z Arsa.

Zjutraj ob osmih so posodobili opozorilo, da bo na Primorskem burja na izpostavljenih mestih v sunkih danes še presegla 100 km/h.

Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo oblačno, v jugovzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Količina padavin bo majhna. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, ob morju 7, v alpskih dolinah do -4, dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 13 stopinj.

V petek bo pretežno oblačno, krajša sončna obdobja bodo ob morju. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bodo občasno rahle padavine. V noči na soboto se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije in v soboto dopoldne ponehale. Meja sneženja bo med 400 in 600 metri nadmorske višine. V soboto popoldne se bo od severa delno zjasnilo. Na Primorskem bo oba dneva pihala šibka do zmerna burja.

5- do 10-dnevna napoved

V soboto bomo pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad osrednjim Sredozemljem, predvidoma nas bo prešla vremenska fronta. Za njo se bo nad Balkanom začelo krepiti območje visokega zračnega pritiska.

"V soboto pričakujemo nekaj padavin, nato bo verjetnost za padavine zelo majhna. V začetku prihodnjega tedna bodo jutranje temperature večinoma pod ničlo, čez dan bo okoli 5 stopinj Celzija," napoved sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.