Slovenija
1 ogledov

Janša: Gesla združila leve in desne ekstremiste

Janez Janša in Urška Bačovnik Janša Gregor Katič
Premier Janša pravi, da so se na demonstracijah očitno združili ekstremisti levega in desnega pola. Predsednik DZ Virant pa v protestih ne vidi političnih ozadij.

Predsednik slovenske vlade in prvak SDS Janez Janša je ob oddaji glasu na današnjih predsedniških volitvah v Velenju na kratko odzval na demonstracije, ki jih je v Ljubljani spremljalo tudi nasilje.

Janša je ob tem ocenil, da je bilo na demonstracijah veliko ekstremov in da smo videli tako skrajno desne simbole kot tudi skrajno leve. Gesla, ki smo jih slišali proti vladi in EU, pa so, tako Janša, združile ekstremiste obeh polov.

Predsednik DZ Gregor Virant pa proteste razume kot izraz iskrenega ogorčenja in razočaranja ljudi nad stanjem v politiki, sodstvu in nedelovanju pravne države.

"Obžalujem da so se priklopili tudi izgredniki, ki so v bistvu zlorabili in ugrabili te sicer mirne proteste," je dejal Virant. Ker je takorekoč neposredno v živo spremljal potek dogodkov na Trgu republike, gledal je namreč z okna v DZ, je izrekel spoštovanje in zahvalo policiji, ki je po njegovem zelo dobro opravila svoje delo.

Za demonstracijami predsednik DZ sicer ne vidi političnih ozadij. Kar se izgredov tiče, o tem ne more špekulirati, kajti gre za huligane in kršitelje javnega reda in miru, in edino prav je, da policija v teh primerih ostro odreagira.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 34
  • privat 10:25 06.december 2012.

    V slovenije ne obstaja levica....obstaja le desno usmerjene stranki in kriminalci...!! Naj mi nekdo pokaže levico,ki dejansko obstaja!! Jankovič sigurno ni levica ,pahor še manj...janša?? dejtega no.!!

  • franke 08:36 06.december 2012.

    BEDAK SI JANŠA ,VRNI DENAR OD OROŽJA KI SI GA PRODAL.

  • Golob 23:44 03.december 2012.

    Ti si kura, če razumeš, da so neonacisti privrženci SDS ob tem, da napadajo parlament, v katerem je SDS, in jih zmerjajo z EU hlapci.