Slovenija
1918 ogledov

Janša: "Takega poraza tranzicijska levica še nikoli ni doživela"

Janez Janša Epa Janez Janša.
Janša Goloba pozval k odstopu.

"Kaže, da je SDS četrtič zapored zmagovalka volitev v evropski parlament. Pohvala volivcem, da so kljub vsem polam, ki so jih dobili, prepoznali, za kaj gre. Gre za sporočilo aktualni koaliciji, naj naredi podoben premislek, kot ga je naredil francoski predsednik Macron ali belgijski premier, ki je pravkar odstopil," je v prvem odzivu povedal predsednik SDS Janez Janša.

"Kaže, da bo vladna koalicija kot celota izrazito poražena, če bodo rezultati zdržali, bodo dobili dva mandata od devetih, takega poraza tranzicijska levica še nikoli ni doživela, upam, da bo to sporočilo sprejeto," je po polovici preštetih glasov, ko je kazalo, da bo en mandat dobila SLS, povedal Janša.

"V zadnjih tednih so se dogajale manipulacije. Mislim na kršenje poslovnika v DZ in na manipulacije z zlorabo represivnih organov ravno v času volilne kampanje (preiskava na Novi24TV, op. a.)," je povedal. 

"Veliko je bilo govora, kako se Evropa obrača v desno, ampak v resnici prihaja do ravnotežja, zmagala je EPP, to je sredinska stranka, tudi SDS pripada tej stranki, to ni monolitna stranka, ker je velika, ampak velika je zato, ker je sposobna živeti z razlikami. Evropa potrebuje razumno zeleno politiko, EU potrebuje resen spopad z vprašanjem varnosti, zavarovati moramo zunanje ne pa postavljati notranjih meja in omejevati svoboščin, do katerih smo prišli po mnogih desetletjih," je poudaril Janša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Toma 07:11 10.junij 2024.

    E3: zagotovo se počutiš kot Endrek3 ;-)

  • leonardo 06:59 10.junij 2024.

    No, vsekakor sem zadovoljen, da bodo Janezovi jurišniki odšli v Bruselj. Mir v Sloveniji bo zagotovljen in vlada bo morda lažje delala brez tolikega metanja polen pod noge.Škoda je samo, da še Godčeva ne gre, potem bi pa še zaplesal.

  • Avatar Leon
    Leon 06:24 10.junij 2024.

    Jaz sem glasoval za Grimsa .... Pomembno je da smo se ga vsaj začasno rešili v Sloveniji .Naj se v Bruslju z njim ubadajo .