Slovenija
27449 ogledov

Janševa operativka je postala šefica na TV Slovenija

Novice: Saga se bliža koncu: Janša vendarle odprl pismo - Janez Janša
1/2
Vlada RS
Odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija Jadranka Rebernik je za vršilko dolžnosti urednice zunanjepolitične redakcije imenovala Ksenijo Koren.

Ksenij Koren, ki se je na stolček šefice zunanjepolitične redakcije zavihtela po odstopu dosedanje urednice Nataše Prislan, je bila v preteklosti že novinarka Večera, Financ, Slovenskih novic in Žurnala24. Po novinarski karieri je bila nekaj časa Janševa operativka za medije, nato je službo dobila na HSE, kjer je skrbela za odnose z mediji. Sredi lanskega oktobra so jo zaposlili na RTV Slovenija kot urednico novih medijev in socialnih omrežij in jo nato prezaposlili na mesto urednice uredništva. 

Položaj šefa notranjepolitične redakcije je od Boštjana Veseliča prevzel Martin Nahtigal, nekdanji novinar medija Domovina. Tudi Nahtigal je zelo blizu stranki SDS. V prejšnji Janševi vladi je bil šest mesecev tudi vodja kabineta ministrice Helene Jaklitsch v uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Ksenija Koren (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po poročanju Večera naj bi kmalu sledila reorganizacija informativnega programa javne televizije, v katero je že vključen tudi Rajko Gerič, ki je ta teden zasedel položaj odgovornega urednika informativnega programa na drugem programu. Gerič se je na TV Slovenija vrnil po nekajletni avanturi na Planet TV, kjer je bil nazadnje zaposlen kot direktor.  

Ksenija Koren bo z novo funkcijo pristala tudi v dopisniški komisiji, zato po pisanju Večera poznavalci opozarjajo, da bi komisija z njenim glasom vendarle lahko skrčila dopisniško mrežo, kar se je napovedovalo pred časom. Vodstvo RTV je razmišljalo o ukinitvi dopisništva v Rimu in Vatikanu, enega od dveh dopisniških mest v Bruslju ter o zamrznitvi dopisništev v Berlinu in Moskvi. So pa medtem vzpostavili dopisništvo v Bangkoku. 

Komentarjev 25
 • Pierre 18:11 24.februar 2023.

  Joj Solatar, revček ste vi, pa glejte raje Tomašića in Ranta!!!

 • Avatar karjola
  karjola 15:45 23.februar 2023.

  Takoj je treba nehati plačevanje rtv naročnine!

 • jakec1575 15:38 23.februar 2023.

  SDS program še večina sds članov ne prebavlja. sami so mi to rekli. Volijo sds ker klera ne marajo, hocejo bit pa desni. pac lazje zivijo tako. ampak noretv pa ne prenašajo. moraš imeti IQ pod 100, da zmoreš.