Slovenija
18821 ogledov

"Joj Igor, kako si mogel? Pa tako rad sem te imel!"

protest upokojencev pavle rupar Saša Despot Pavel Rupar.
Pavel Rupar je iz stranke Glas upokojencev izključil tri vidne člane, tudi podpredsednika Igorja Černogo iz Portoroža

Iz stranke Glas upokojencev so pred dnevi izključili tri tesne sodelavce predsednika Pavla Ruparja: podpredsednika Igorja Černogo, člana nadzornega odbora Suada Muslimovića in podpredsednika radovljiškega odbora Janeza Walanda.

Černoga je bil Ruparjeva desna roka, v njegovih poslovnih prostorih je bil še nedavno tudi sedež stranke. Zakaj so ga izključili, mu menda niso pojasnili, da je izključen, so mu sporočili prek SMS sporočila, je povedal za Primorske novice. Rupar je v objavi na družbenem omrežju napisal, da so "odstranili tri osebke, ki so se za denar dobesedno prodale Svobodi in Golobu in po starih UDBA sistemu delajo že videno". Da nekoga "sprejmem v hišo kot gosta, potem pa mi pod pretvezo, da se tušira brska po računalniku dve uri, predalih, omarah, nam vdre v pisarne stranke in namešča prisluškovalne naprave.. Joj Igor, kako si mogel? Pa tako rad sem te imel," je napisal Rupar, ki je prepričan, da mu Waland "nepooblaščeno prisluškuje preko Telekoma, kjer je zaposlen", vse izključene pa je v objavi vsevprek žalil. 

Černoga je za Primorske novice povedal, da ga je Rupar čez noč odrezal, ker je preveč spraševal.“Po drugi strani domnevam, da je to povezano tudi s tem, da je on sam osebnostno precej paničen. Glede na to, da pogosto počne, kar ne bi smel, ga je najbrž strah posledic.” Černoga pravi, da je odkril tudi napake v delovanju stranke, kot so manipulacije in finančne prevare, Ruparju pa bi dal "zlato medaljo za manipulacije".

Vir sporov naj bi bila vprašanja, kam gre denar od donacij, Rupar pa naj bi si pisal veliko potnih nalogov. Lani so dobili 28 tisoč evrov donacij in skoraj vse porabili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 41
  • alojz73 22:29 15.oktober 2024.

    Igoja lahko obtožiš vsega,je problemstična konfliktna oseba,da pa je udbovec pa ne,je najbolj alergičen na udbo.

  • Toma 17:16 15.oktober 2024.

    To pa je faca, da kar pobegneš!

  • Kojak 16:57 15.oktober 2024.

    ajoj SDS upokojenci, kam boste pa zdaj nakazovali denar, pa kdo vam bo organiziral zborovanja za vaše "višje" pokojnine... aja saj prihaja nazaj drugi lopov, Erjavčev Pavel.