Slovenija
13158 ogledov

Kacin namignil, da bo Hojs kmalu odpravil še eno omejitev

Z rock koncertom zaključili teden glasbe Klemen Štular
Vlada bo kmalu dala tudi zeleno luč za poroke z večjim številom svatov in dogodke, na katerih bo do 50 ljudi.

Na vprašanje, kdaj se bodo lahko spet prirejale poroke z večjim številom svatov, je govorec vlade za covid-19 namignil, da se MNZ trudi, da bi čim prej spremenili omejitve zbiranja na javnih mestih. Kmalu naj bi to omejitev zvišali s pet na 50 ljudi.

 "Pričakujem, da bo minister Aleš Hojs lahko podpisal spremembe odloka v nekaj urah," je dejal.

„Želimo si, da bi se poroke začele odvijati z večjim številom ljudi. Si pa predstavljam, da si noben ženin in nobena nevesta ne želita, da bi njuna poroka postala novo žarišče. Potreben je srednja pot. Med čustvi in razumom se je treba vedno odločiti za razum,“ je povedal Kacin.

Dodal je še, da je precej možnosti, da se z zmanjšanim obiskom zažene tudi kakšno gledališče, ali kino dvorana.

„Vračamo se nazaj k normalnemu življenju, osnovni ukrepi umovanja rok, nošenja maske in socialne distance je treba spoštovati še naprej. Ne morem pa odgovoriti, kdaj bo kaj dovoljeno. Verjamem pa, da bo minister za javno upravo kmalu objavil dopolnitev odlokov,“ je še povedal Kacin.

Komentarjev 13
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 20:16 14.maj 2020.

    to je bilo že natančno pojasnjeno, a si še vedno na drevesu in nabiraš kokos in banane ali je važno samo, da nekaj nabijaš. malo se pozanimaj, ker to pa je res smešno, da si vzameš cel popoldan za takšne ...prikaži več nebuloze. ko se boš seznanil , boš pa tiho, kot da se nič ni zgodilo, ampak takrat bo vse že mimo in dejstva nikogar več ne bodo zanimala, tvoj namen pa bo dosežen.

  • popokatopetl 13:20 14.maj 2020.

    Zbiranja več kot 50 ljudi na prostem z varnostno razdaljo so zelo nevarna za koruptivne vlade.

  • izRODEk 12:59 14.maj 2020.

    Kacin, golazen smrdljiva nacifašistična, kaj si počel marca na Krku?!