Slovenija
20 ogledov

Kaj se je zgodilo od filma o Facebooku

Nicolas Sarkozy je konec maja takole "dregnil"  Mark Zuckerberga. EPA
Dvojčka Winkelvoss dokončno opustila eno, začela pa že nove tožbe proti Facebooku. Ta je vreden že štirikrat več kot lani v času filma Socialno omrežje. Neuradno je število uporabnikov s takratnih 500 naraslo na 750 milijonov.

Dvojčka Winklevoss, ki trdita, da jima je ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg ukradel idejo za spletno socialno omrežje, sta končala sodno bitko proti omrežju. Zuckerbergova sošolca z univerze Harvard sta leta 2008 sklenila poravnavo za okoli 45 milijonov evrov, to poravnavo sta naknadno hotela razveljaviti. Sodišče je njuno zahtevo pred časom zavrnilo, zdaj pa sta obupala tudi nad pritožbo.

Od 45 milijonov sta več kot 30 milijonov dobila v obliki delnic Facebooka. Zdaj so sicer vredne že okoli 70 milijonov evrov.

Le nekaj dni po koncu enega pa sta dvojčka začela nov sodni spopad v katerem znova trdita, da jima je Zuckerberg ukradel idejo o Facebooku.

Vreden štirikrat več, pol več uporabnikov

Film Socialno omrežje, ki govori o nastanku in razvoju Facebooka, so začeli predvajati oktobra lani. Takrat so v filmu navedli, da je podjetje vredno okoli 17,5 milijarde evrov (25 milijard dolarjev), zdaj pa se ocenjuje, da je vreden že okoli 70 milijard evrov (100 milijard dolarjev.)

Oktobra lani je imel Facebook sicer okoli pol milijarde uporabnikov, zadnje dni pa naj bi število uporabnikov neuradno že preseglo številko 750 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.