Slovenija
43931 ogledov

Koliko snega bo zapadlo in kje?

Sneg
Trenutno kaže na veliko možnost nekajurnega zelo močnega sneženja v večjem delu Slovenije.

Vremenoslovci za danes napovedujejo, da se bo oblačnost širila v notranjost Slovenije, na severu in vzhodu bo še nekaj sonca. "Čez dan bo začel pihati jugozahodni veter. Popoldne se bodo v zahodnih krajih pričele pojavljati rahle padavine," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11 stopinj Celzija."

Jutri bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije bodo padavine. "Meja sneženja bo med 800 in 1200 m nad morjem," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, ob morju do 8, najvišje dnevne v alpskih dolinah malo nad 0, drugod od 6 do 13 stopinj Celzija."

V petek se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo od severa v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja.

Začelo bo snežiti na Koroškem in v Podravju

Pri vremenskem portalu Neurje.si napovedujejo, da nas bo tekom dneva preplavil hladen zrak, meja sneženja se bo od severa oz. severovzhoda začela spuščati in se popoldan v notranjosti Slovenije povsod spustila do nižin. "Ob prihodu fronte lahko ponekod tudi zagrmi," pišejo pri Neurje.si. "Najprej bo začelo snežiti na Koroškem in v Podravju, kasneje tudi v Prekmurju, na Gorenjskem in nato postopno proti jugu Slovenije. V času prehajanja hladne fronte je precej možno močnejše sneženje v večjem delu države. Težišče padavin se bo prestavilo proti jugu države, zato bo tam (predvsem v višjih legah) največja možnost za nekajurno močno sneženje. Proti večeru bo sneženje od severozahoda/severa postopno slabelo in na Gorenjskem ter v Prekmurju že ponehalo. Drugod bodo občasne rahle padavine vztrajale vse do sobote dopoldan, ko bo sneženje postopno ponehalo tudi drugod po Sloveniji, najkasneje na jugovzhodu države."

Poudarjajo, da je napoved vendarle potrebno jemati z rezervo, saj so glede na kompleksnost situacije še možna odstopanja.

Sneženje Adrenalinsko Slovenija Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

"V soboto bo sprva oblačno, predvsem na jugovzhodu bo še rahlo snežilo," pišejo pri Arsu. "Popoldne se bo se bo od severozahoda delno zjasnilo."

"V soboto se bo ciklon pomikal nad zahodni Balkan," razlagajo pri Arsu. "Od nedelje naprej bomo občasno še po vplivom ciklona nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem."

V soboto bo prevladovalo oblačno vreme s sneženjem, ki bo do večera ponehalo.

V nedeljo nekaj sonca

V nedeljo bo nekaj več možnosti za sonce, potem pa bo do četrtka prevladovalo oblačno vreme, ponekod v notranjosti bo občasno še lahko naletaval sneg.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • mirror 15:21 31.januar 2018.

    Snega bo padlo do kolen. Če boste pokleknili....

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 08:33 31.januar 2018.

    res je, prav maš, vse drugo je neko nategovanje

  • matermila 08:02 31.januar 2018.

    https://www.bergfex.si/ Najzaneslivejša vremenska napoved,skoraj na uro točna.