Slovenija > Komentarji in kolumne
49 ogledov

Nekaj gnilega je v deželi tej

Mestni svet. Žalostno je, da se razprava o vrtcih sprevrže v 
obračun levih in desnih. Niste več otroci, odrastite!

Nina Oštrbenk | Avtor: Saša Despot Saša Despot
“Prebolite, da ste imeli vse možnosti oblikovati to vlado, ampak ker se vaš šef (Zoran Janković, op. a.) tako slabo pogaja, do tega ni prišlo. Saj bodo še kakšne volitve pa vam bo mogoče uspelo,” je na seji ljubljanskega mestnega sveta izjavil Anže Logar (SDS), tudi predstojnik urada vlade za komuniciranje. Janković mu je takoj vrnil: “Vesel sem, da se nisem znal pogajati s tistimi, ki so se 'uspešno' pogajali s KBC in Evropsko komisijo glede dokapitalizacije NLB.” Če verjamete ali ne, je bila takrat na dnevnem redu točka o podražitvi vrtcev.

Takšna plodna burleska se je še nadaljevala. Mojca Škrinjar (SDS, tudi državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje) je trdila, da bi morali cene vrtcev znižati, ker so se znižale tudi plače staršev, in da bo tako najbolj prizadet srednji sloj. Maša Kociper z Jankovićeve liste ji je odgovorila: “Nekaj sprevrženega je v tej državi, da iste osebe, ki v vladi sprejemajo zakone in grobo po hitrih postopkih posegajo v pravice ljudi, jim za 250 evrov znižajo pokojnine, porodniške, zdaj pri podražitvi za nekaj evrov govorijo o prizadetosti.” Tudi Janković ni odnehal in je začel govoriti o demagogiji SDS: “Vi ste na državni ravni ukinili 70 odstotkov plačila vrtca za drugega otroka.” Škrinjarjeva se ni dala: “Ukinili smo 70 odstotkov, ampak tistega, kar smo v prvem mandatu mi uvedli. Tako da imamo lahko samo zasluge.”

V otročji razpravi ni šlo niti brez Stožic, tajkunov in podobnega. Zato je bila edina pametna izjava s te seje izjava Mihe Jazbinška (Zeleni Slovenije): “Ne bi rad poslušal teh prepirov med levimi in desnimi. Oboji delate slabo.” Se strinjam. A to ni zaleglo. Za piko na i na tej seji so poskrbeli pri SD, kjer so predlagali, naj se nekdanja Titova cesta preimenuje v Cesto Franca Rozmana - Staneta. Zato, Kociprova: ne sprevrženega, nekaj gnilega in gnusnega je v deželi tej, ko najpomembnejše odločitve sprejemajo/-te nezreli otroci.

Komentarjev 4
  • Lavdan 18:42 15.julij 2012.

    Brcnil si mimo s to tvojo teorijo. V Sloveniji bi lahko zaprli vse gradbene in še marsikatero drugo firmo, če nebi bilo južnjakov. In pri tem politika nima nobene zveze, zato ne vem zakaj mešaš vse skupaj.

  • drzavljan 17:36 15.julij 2012.

    Tretji del: naivno malenkost hribovsko zabito ljudstvo komunisti nategnili s tako imenovanim "nacionalnim interesom". Te izgube se je sedaj začelo pokrivati iz žepov državljanov in počasi se je redkim izjemam začelo svitati kaj se je v resnici dogajalo. Na ...prikaži več žalost je že prepozno.Torej, za to situacijo v kateri smo je kriv narod sam, politiki so samo njegovo ogledalo.

  • drzavljan 17:36 15.julij 2012.

    Drugi del:karakterno tudi obnaša. Za povrh smo uvozili še 300.000 južnjakov, ki imajo po statističnih podatki 45% nedokončano osnovno šolo, 45% dokončano osnovno šolo in 5% celo več kot to !!! Razvite države iz celega sveta kradejo najperspektivnejše kadre, ...prikaži več same doktorje znanosti, mi uvažamo nešolane fizikalce, ki jim pote ko vse propade projugoslovansko usmerjena murgeljska peta kolona kupuje Vegradova stanovanja za 200.000 evrov, mlada slovenska družina pa živi pri starših ( in z enormnimi davki to plačuje ). Poleg tega je ta mlada družina imela izjemno uspešen mentalni tretma skozi izobraževalne ustanove, kjer so jim tako oprali možgane, da celo navijajo in neprestano po osamosvojitvi volijo ravno te komunistične mafijce, ki so jih tako rekoč uničili vsakega normalnega standarda. To se dogaja, da ponovim, ker je ostalo v Sloveniji samo neizobraženo delavstvo ( govorim v povprečju ), ki jim nikoli ni bilo jasno kaj se dogaja. Da ne omenim kako so to bogo naivno malenkost hribov