Slovenija > Komentarji in kolumne
1 ogledov

Pahor prvi izzivalec

Tako bi lahko presodil kdo, ki bi se prvič znašel v Sloveniji.

Goran Novković (Foto: Boštjan Tacol) | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Če bi kdo prvič prišel v Slovenijo in ne bi poznal triletne zgodovine Pahorjeve vlade, bi zlahka volil Pahorja. Takšen je občutek po soočenju kandidatov za mandatarja. Kar seveda ni toliko kompliment trenutnemu premierju kot je kritika nastopa njegovih treh tekmecev.

Danes je pred TV ekrani Jankoviću spet ugrabil retorično vlogo prvega izzivalca Janše. Slednji se ni branil le z argumenti, ampak preveč pogosto z demagogijo. Resda pa suvereno.

Virant je bil v senci. Ponavlja svoja stališča. Ne pove jasno, zakaj naj bi ga volivci volili v primerjavi s tekmeci. Komaj pa čaka, da pride do besede. Janković je močan na premalo področjih. Dvoboji z Janšo so ponovljeni posnetki debat o starih zgodbah.

Levica. Pričakovati je bilo, da bo levica stopila skupaj v podporo najmočnejšemu v boju proti relativni zmagi Janše. Danes se je to zgodilo, toda retorično je drugi podpiral prvega. Pahor vodi svojo igro. Janković pri aktualnih vprašanjih pogosto igra vlogo podpornika Pahorjevim stališčem, kot da bi sam vodil igro.

Vsi trije pa so ponovno pokazali svoje karakteristike. Pahor prevzema odgovornost za vse (afera Golobič). Janša se političnim nasprotnikom nikdar ne opraviči (afera Velikovec). Janković trdi, da je isto tudi tisto, kar ni povsem isto (afera "sinova" hiša). Virant pa ni kriv, kljub temu pa vrača denar (afera Nadomestilo).

Komu naj torej zaupamo?

Komentarjev 7
  • Bojan Horvat 07:28 28.november 2011.

    Pahorju, seveda!

  • privat 18:39 26.november 2011.

    voli ti za Pahorja...pa povej iskreno svojemu možu zakaj...

  • mirko 15:04 26.november 2011.

    Zaradi prerekanja, ki je preseglo vse meje normalnega med političnimi nasprotniki (na škodo države) se vedno hitreje približujemo bankrotu. To so bo po vsej verjetnosti tudi zgodilo. Žal.