Slovenija
4332 ogledov

Konec sage z Magnificom v Tivoliju, padla je končna odločitev

Magnifico mediaspeed
Pridi nocoj v Stanežiče ...

Kot smo že poročali, je Zavod za varstvo narave prošnjo organizatorja koncerta Magnifica v Tivoliju dvakrat zavrnil zaradi škodljivih vplivov na naravne vrednote krajinskega parka.

Posredoval je tudi župan Zoran Janković, ki je izvedbo koncerta v Tivoliju že od začetka podpiral. Ljubljanski mestni svet je nato kljub nasprotovanju številnih svetnikov in strokovnjakov spremenil odlok o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib ter določil pet lokacij v parku Tivoli, kjer naj bi bila organizacija tovrstnih dogodkov dovoljena.

Vendarle pa je Magnifico očitno obupal nad idejo, da bi izvedel koncert v Tivoliju, saj se je danes javil z nove lokacije, kjer bo 31. avgusta potekal koncert. 

"Spoštovano občinstvo, nahajam se na lokaciji, kjer bo koncert 31. avgusta. Dolgo časa smo rabili, iskali, morali smo se umakniti, ampak nič ne de, mi, ljudje, ustvarjamo tako prostor kot čas. Nahajamo se v čarobnem, romantičnem vzdušju Mladinskega golf centra Stanežiče. Za menoj je končna postaja enke in potem je vse blizu," je dejal.

Zahvalil se je oboževalcem za podporo, pa tudi županu Jankoviću in četrtni skupnosti Stanežiče. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Soljatar 17:03 24.julij 2024.

    jankovic je popušil, to je važno...končno se končuje ta jankoviceva era v L,jubljani ki je že zdavnaj dojadila bogu in narodu...

  • Enzgg4 16:37 24.julij 2024.

    Saj je v stilu, da bi imel špil v Tivoliju glede na to, da ima komad Pridi nocoj v Tivoli, ampak kako bi pa naredil špil, če bi imel komad z naslovom Pridi nocoj na malo teraso? Imel bi 20 ...prikaži več ljudi in to je to. Sicer pa glede na odločitev ZRSVN pričakujem, da bodo odslej v Tivoliju prepovedane vse masovke, glede česar v osnovi osebno nimam nobenih pomislekov.

  • bi_ba 16:34 24.julij 2024.

    Kaj pa, ko bo tisti dan lilo kot iz škafa in padala toča?