Slovenija
20 ogledov

Kresalova ne bo poslanka

Notranjo ministrico Katarino Kresal naj bi motilo, če jo voznik opazuje v ogleda Žurnal24 main
Katarina Kresal se po odstopu z mesta notranje ministrice ne bo vrnila v DZ, zato Anton Anderlič ostaja poslanec. Kresalova se bo zaposlila v LDS. Policisti v primeru NPU obiskali tudi svojega šefa Janka Gorška.
Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) sicer že pripravlja terminski načrt za realizacijo priporočil računskega sodišča in postopek za odpoved pogodbe s podjetjem Ram Invest.

Generalni direktor policije Janko Goršek pa je v četrtek za POP TV dejal, da so preiskovalci v okviru predkazenskega postopka v primeru najema prostorov za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) okrožnemu državnemu tožilstvu že posredovali določene ugotovitve. Policija je pri tem po Gorškovih besedah opravila več razgovorov, tudi z njim.

S preiskavo so začeli zaradi ugotavljanja morebitnih sumov storitve kaznivih dejanj, ki bi jih lahko storile tudi uradne osebe, je povedal Goršek in dodal, da preiskavo usmerja samo okrožno državno tožilstvo, na katerem so tudi vse "odločitve v smislu izvajanja nadaljnjih ukrepov". V začetku preiskave je bila po Gorškovih besedah oblikovana skupina kriminalistov, ki se še vedno ukvarja s tem primerom.

Goršek je večkrat poudaril, da do zdaj ni bilo pritiskov na preiskovalce. Pričakuje, da bo tako do konca predkazenskega postopka.

Ministrica še najdlje do 25. avgusta

Katarina Kresal pa bo šla po nepreklicnem odstopu po zaupnico na svet stranke, ki naj bi bil konec meseca. Po izjavah članov LDS pa kaže, da ima predsednica podporo. V LDS pa naj bi se tudi zaposlila.

Odstop Kresalove je vnovič spodbudil razprave o predčasnih volitvah. A kaj se bo s koalicijo in vlado dogajalo v prihodnjih tednih in mesecih, je še vedno uganka. Tako v kabinetu predsednika vlade kot v LDS so potrdili, da pogovori potekajo in bodo še potekali, a več za zdaj ni znanega. V SD so se zavili v molk. Pojasnili so le, da se v stranki še niso sešli, ampak da razmišljajo, kako naprej.

Državni zbor se bo moral glede na roke, kot jih določa poslovnik državnega zbora, z odstopom Kresalove z mesta ministrice za notranje zadeve seznaniti najkasneje 25. avgusta. Šele takrat ji bo funkcija tudi formalno prenehala. S tem pa bo funkcija avtomatično prenehala tudi njenemu državnemu sekretarju Damjanu Lahu.

Komentarjev 9
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:45 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • principiumnovum 13:39 15.avgust 2011.

    Kateri kresjeni kreten jo je poimenoval za Slovenko leta? Pa to je isto, kot da bi črna kuga bila odlikovana z Nobelovo nagrado:) Je pa grozno, da so ji v LDS-u ponudili službo namesto, da bi se od nje povsem ...prikaži več distancirali. No, očitno so res stranka skorumpirancev in gospodarskih kriminalcev. Itak, da jih ne bom volila.

  • pesjan 18:40 12.avgust 2011.

    pa na zavod tut ne bo šla ....hahahaaaaaaa