Slovenija
16 ogledov

Kucler Dolinarjeva v boj za županjo LJ

Mojca Kucler Dolinar Žurnal24 main
Predsednica ljubljanske NSi Mojca Kucler Dolinar bo skupna kandidatka SDS in NSi za ljubljansko županjo na nadomestnih županskih volitvah 25. marca.

V volilno tekmo vstopa s sloganom Videz ni vse, saj se po njenih besedah za videzom v Ljubljani pogosto skriva tudi mnogo težav, s katerimi se srečujejo Ljubljančani in tudi dnevni obiskovalci mesta.

Kucler Dolinarjeva je prepričana, da Ljubljana potrebuje novo vodstvo, svežino, predvsem pa več odgovornosti in tudi več gospodarnosti. "Želimo postaviti alternativo, ki je dobra, učinkovita in v središče postavlja prebivalca prestolnice," je dejala.

Stara Ljubljana se je po njenih besedah v zadnjih letih razvila v lepo mestno jedro, a zavedati se je treba, kot pravi, da so Ljubljana tudi Sostro, Dravlje, Vič, Šiška in tudi mnoge druge četrti na obrobju Ljubljane.

Mate: Kandidatka je dober gospodar

Predsednik mestnega odbora SDS Dragutin Mate je ob tem pojasnil, da je SDS dolgo razmišljala o lastnem kandidatu, nato pa so se odločili za skupnega kandidata.

Kucler Dolinarjeva je po njegovih besedah dober gospodar in bo lahko spremenila tiste stvari, "ki so potrebne, da bomo lahko bolj racionalno porabljali sredstva in projekte enakomerno širili po vseh delih Ljubljane".

"Dokler sem poslanec, ne pride v poštev, da bi kandidiral za župana," pa je Mate odgovoril na vprašanje, zakaj se sam ni odločil za kandidaturo.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:19 29.februar 2012.

    A ti ni nič nerodno k te tkole tvoja stranka smeši !