Slovenija
250 ogledov

Kunstelj zanikal preiskavo

Kunstlja je Žurnalova redakcija spremljala med pisanjem bloga. (Foto: Borut Hoče Žurnal24 main
Mitjo Kunstlja, blogerja in bivšega vojaškega specialca, naj bi po pisanju požarreporta.si pod drobnogled vzeli kriminalisti. A znani bloger to zanika.

Zjutraj naj bi policisti in kriminalisti začeli hišno preiskavo v stanovanju Mitje Kunstlja, bivšega vojaškega specialca, je poročal pozareport.si. Kunstelj naj bi zjutraj na Facebook objavil zapis: "Hišna ni več zajeb**, se ti ne zdi?? Budim sosede za priče, 'bruka' na kvadrat, če je to tvoje maslo, bom vedel. Samo mir hočem v tem lajfu, je** se mi, kdo kje sedi in kdo koga nateguje, ni to moja stvar. Hišna, piz**, res."

Predstavnik policije za odnose z javnostjo s področja kriminalitete Drago Menegalija nam je na vprašanja v zvezi s preiskavo odvrnil le, da "zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo posredovati odgovora".

Na anketno vprašanje, ali verjamete zapisom Mitje Kunstlja na njegovem blogu http://mikstone1.
wordpress.com/
je odgovorilo 346 bralcev. 72 % zapisom verjame, 28 % ne.

Nam je pa Kunstelj popoldne zanikal, da bi ga preiskali; zato je vsebina objavljenega zapisa, o katerem poroča pozareport.si, toliko bolj nenavadna.

Znani bloger
O bivšem vojaškem specialistu smo v zadnjem času veliko pisali. Nekdanji pripadnik vojaške enote Moris, čigar ime se je pojavljalo tudi v aferi Depala vas, je nemalo pozornosti vzbudil s svojim blogom Mikstone. Tam obuja spomine na obdobje osamosvojitve in omenja številne politike.

Avtobiografske zapise začne z begom iz jugoslovanske vojske tik pred osamosvojitvijo, nadaljuje z opisom sodelovanja v vojni, specialni brigadi Moris in aferi Depala vas. Blog je pretresel predvsem nekatere akterje iz slednje afere.

Nekatere zanimive Kunstljeve zapise o Igorju Bavčarju, Lojzetu Peterletu, Jelku Kacinu in Janezu Janši si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.