Slovenija
44 ogledov

Ljubljana: 17. dobrodelni bazar Sila

dobrodelni bazar Sila, Ljubljana
1/34
Žurnal24 main
Dobrodelni bazar Sila, na katerem nacionalne kulinarične dobrote in izdelke v dobrodelne namene prodajajo soproge tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov ter Slovenke, je v Ljubljani že 17. odprl svoja vrata.

Slovensko mednarodno združenje žensk Sila vsako leto priredi bazar, na katerem zbirajo sredstva v dobrodelne namene. Na dobrodelnem bazarju članice Sila prodajajo značilne izdelke svojih držav.

Letos na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču bazar poteka že sedemnajstič. Od leta 1993 do danes je Sili uspelo zbrati prek milijon evrov, s sredstvi je pomagala različnim zavodom in posameznikom.

Tokrat želi s prodajo nacionalnih dobrot okoli 30 držav sveta svojo pomoč nameniti predvsem otrokom in odraslim s posebnimi potrebami, invalidom in brezdomcem.

Fotografije iz današnjega bazarja si oglejte v GALERIJI.
Piškoti Türkove soproge
Na slovenski stojnici je moč dobiti paleto nacionalnih dobrot; kruh, vino, potico ter druge izdelke domače obrti.

Ob vseh dobrotah so posebno pozornost pritegnili piškoti soproge predsednika republike Barbare Miklič Türk. Dobrodelna akcija prodaje piškotov se bo končala v ponedeljek z novinarsko konferenco na Čopovi ulici.

 

Soproga predsednika republike, ki je sicer slovesno odprla današnji dobrodelni bazar, upa, da bo izkupiček prodaje izdelkov tako kot običajno uspešen. Izkupiček današnjega bazarja je namenjen več prejemnikom, med drugim predsednikova soproga izpostavlja nevladne organizacije za pomoč osebam s težavami v duševnem zdravju.

Pri nas je namreč po njenih besedah več razumevanja in pomoči namenjene invalidom s telesno okvaro, manj pa osebam s težavami v duševnem zdravju.

Prostor tudi za srečolov
Na prizorišču dobrodelnega bazarja je med drugim tudi srečelov, prodajna galerija likovnih del in posebna stojnica s knjigami in Silino kuharico, ter bogat kulturni program.

Bazarja se je udeležila tudi predsednica društva Beli obroč Vlasta Nussdorfer, ki med drugim poudarja duhovno razsežnost bazarja. "S tem ko kupiš izdelek, katerega izkupiček gre v dobrodelne namene, narediš veliko dobro delo," je dejala novinarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.