Slovenija
10088 ogledov

Ljubljana: Za špricer je dala osem evrov

Račun na kopališču Laguna
1/2
bralka
Oderuške cene na kopališču Laguna: Za tri špricerje je odštela kar 24 evrov!

Medtem ko Ljubljana še čaka na svoje prvo naravno kopališče, ki ga je župan Zoran Janković v svoje prve predvolilne obljube vključil že leta 2006, lahko njeni prebivalci osvežitev poiščejo v številnih mestnih kopališčih.

Največje je kopališče Laguna, ki je letos prve kopalce sprejelo 17. junija in je bilo odprto do začetka septembra. Celodnevno kopanje je štiričlansko družino v soboto ali nedeljo tam stalo 49, med tednom pa 39 evrov. Cenejše je bilo kopanje za imetnike kartice Klub Laguna, a je zanjo na osebo treba odšteti deset evrov. Otroci do višine enega metra imajo prost vstop. Vsak delovnik je bila med 13.00 in 14.30 na voljo tudi brezplačna animacija za otroke.

Vseeno pa so bili nekateri bralci razočarani nad cenami v gostinskem lokalu. 

Nedavno se nam je oglasila ogorčena bralka, ki je za tri špricerje odštela kar 24 evrov, "pri čemer je za njih špricer 3 dcl radenske in 1 dcl vina", je dodala in nam poslala tudi račun.

Deciliter malvazije stane štiri evre, enako pa stane tudi steklenička z 0,33 litra Radenske. Če naročiš špricer, ti očitno postrežejo deciliter vina in stekleničko Radenske. Za tri špricerje z razmerjem ena proti ena bi sicer zadoščala ena steklenička mineralne vode, v tem primeru bi bil račun 16 evrov ali 5,33 evra na špricer. 

Bralec nam je poslal še en račun iz lokala v pritljičju Supernove na Rudniku, kjer deciliter Janževca stane kar pet evrov. Toliko približno je v trgovini cena za liter. 

Račun za vino | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Soljatar 10:21 06.september 2024.

    naslednjič si prinesite svoje vino v lokal pa je...

  • Soljatar 10:17 06.september 2024.

    sumljivci, ki imajo gostinske lokale so v večini itak lopovi, oderuhi, utajevalci davkov in kriminalci, tko da nategovanje ljudi je pač njihov modus operandi in to že od nekdaj...nič novega...

  • jurij2 10:13 06.september 2024.

    Sem proti oderuskim cenam .narocis si spricar z renskim rizlingom letnik 2006.pa bo spricar 30 evrov.samo vino buteljka je 180 evrov.ce. se ze gremo.