Slovenija
1062 ogledov

Po nedeljskem Lotu v Sloveniji nov(a) milijonar(ka)

Loto listek Loterija Slovenije
Po plačilu davka bo na računu ostalo več kot milijon in pol evrov.

Včeraj je bila v igri Loto izžrebana težko pričakovana Šestica, vredna 1.770.460 evrov. Dobitna kombinacija 8-19-25-42-43-44 je bila vplačana prek spleta, so sporočili iz Loterije Slovenije.

Po plačilu 15-odstotnega davka bo srečnežu ali srečnici ostalo 1.504.891 evrov, občini stalnega prebivališča dobitnika ali dobitnice pa 265.569 evrov.

Skladno s pravili igre na srečo Loto se lahko glavni dobitek prevzame tretji delovni dan po žrebu, čas za prevzem je vse do 7. novembra letos.

Samo v zadnjem krogu igre Loto je zveste udeležence razveselilo 64.631 različnih dobitkov v skupni vrednosti 1.900.946 evrov, so še dodali pri Loteriji Slovenije.

Uspešna tudi po prenovi

Loto je loterijska igra z najdaljšo tradicijo pri nas, saj jo Loterija Slovenije prireja že vse od leta 1962. V tem času je poskrbel za več kot 60 milijonarjev, v lanskem letu pa je doživel temeljito prenovo. 

Raziskava (Ipsos, junij 2024) kaže, da se je število igralcev igre Loto po prenovi povečalo in da je v zadnjem letu v njej sodelovalo kar 57 odstotkov polnoletnih prebivalcev Slovenije. Vedno bolj priljubljeno je tudi sodelovanje prek spleta, kjer na tedenski ravni v igro Loto vplačuje 15 odstotkov več udeležencev kot pred spremembo igre.

Loto boben | Avtor: Loterija Slovenije Loterija Slovenije

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice