Slovenija
28 ogledov

Marx umrl reven, Darwin bogat

Žurnal24 main
Karl Marx je zapustil premoženje v vrednosti 28 tisoč evrov v današnjem denarju, medtem ko bi bila dediščina Charlesa Darwina danes ocenjena na 15,7 milijona evrov.

Kritik kapitalizma in avtor Komunističnega manifesta Karl Marx je svojim naslednikom ob smrti leta 1883 zapustil le 250 funtov, kar bi v današnji vrednosti denarja znašalo približno 28 tisoč evrov, ugotavljajo na spletnem portalu Ancestry.co.uk, kjer so zbrali oporoke 6.079.000 Angležev in Valižanov od leta 1861 do 1941. Njegova dediščina je pripadla najmlajši hčerki Eleonor, medtem ko sta bila starejša hči Laura in zunajzakonski sin Frederick Lewis Demuth izključena iz oporoke.

Pisatelj Charles Dickens je po podatkih omenjenega spletnega portala ob smrti zapustil 8,5 milijona evrov v današnjem denarju, avtor teorije evolucije Charles Darwin pa premoženje v vrednosti 15,7 milijona evrov. Na seznamu so se znašla tudi imena, kot je bogati raziskovalec polarnega sveta Ernest Shackelton ali kapitan slavne ladje Titanik Edward John Smith. Shackelton je umrl leta 1922 in zapustil premoženje v vrednosti 556 takratnih funtov (24 tisoč evrov). Svoje premoženje je izgubil v različnih shemah, prek katerih je želel zaslužiti še več denarja, in v avanturi, s katero je hotel obuditi spomine na svojo mladost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.