Slovenija
5130 ogledov

Mercator spet zapira svoje trgovine, tudi v večjem mestu

Mercator Mercator
Mercator je letos že zaprl precejšnje število tehničnih trgovin (Mtehnika), a očitno zapiranju poslovalnic še ni videti konca.

Potem ko so svoja vrata že prej zaprle poslovalnice Mtehnike v Krškem, Tolminu in v ljubljanskih Novih Jaršah, pa tudi enote v Šmarju pri Jelšah, na Prevaljah in v Idriji, so v juliju s prodajo prenehali še v Beltincih in Ljutomeru, so sporočili iz Mercatorja.

Kot neuradno poroča Siol, naj bi pri Mercatorju načrtovali zaprtje še drugih poslovalnic tehnične trgovine – v Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logatcu in Novi Gorici. Tega sicer pri Mercatorju niso ne potrdili ne zanikali. 

"V Mtehniki smo spremenili poslovno strategijo in posledično spreminjamo poslovni model, s čimer se prilagajamo tudi razmeram na trgu," so za Siol tudi tokrat zelo redkobesedno odgovorili iz največjega trgovskega podjetja. 

"Zaprte enote ne poslujejo več, s potencialnimi partnerji, tudi lokalnimi, pa iščemo rešitve za nove vsebine v objektih," so za Siol odgovorili podobno kot že spomladi. Dodajajo še, da zaradi zapiranja enot nihče od zaposlenih ne bo izgubil delovnega mesta. Zatrjujejo, da so vse spremembe usklajene tudi s socialnimi partnerji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • 4krogci 13:26 02.avgust 2024.

    In kje točno je problem v zapiranju teh poslovalnic? Mtehnika je med drazjimi tako kot Merkur, Bigbang,.. pač so se na trgu pojavli prodajalci z bolsimi cenami in posledicno so se zacele zapirat te drazje poslovalnice, saj niti lastnih stroskov ...prikaži več vec ne pokrijejo. Mtehnika zapira poslovalnice, Merkur manjsa prodajalce,... tko to je...pač kapitalizm.