Slovenija
8625 ogledov

Milan Krek spet na udaru, tokrat sum korupcije

Milan Krek
Sporno naročilo fotoknjige.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) od podjetja NSM zahteva vračilo plačila za fotoknjigo o uporabnikih drog, ki jo je naročil prejšnji direktor Milan Krek, poroča N1. Podjetje je vnaprej prejelo plačilo 7500 evrov, osnutek fotoknjige pa je neustrezen in nepopoln, končni izdelek pa zamuja več kot tri mesece, so za N1 pojasnili na NIJZ.

Posel med NIJZ in NSM obravnava tudi komisija za preprečevanje korupcije. Gre namreč za podjetje, ki je v večinski lasti Dejana Steinbucha. Steinbuch ureja spletno stran Portal Plus, ki je od maja lani objavljajo kolumne Milana Kreka. 

Milan Krek Slovenija Milan Krek izlil dušo: "Kučan mi je ob neki priliki rekel ..."

NIJZ je izdelavo fotoknjige naročil novembra lani, ko je inštitut vodil Krek, sicer velik poznavalec področja drog. “Med moji prispevki za Portal Plus in naročilom za fotoknjigo ni nobene povezave. Sploh nisem vedel, da ima NSM karkoli s Portalom Plus,” je za portal povedal Krek. 

NIJZ je k oddaji ponudb za izdelavo fotoknjige povabil tri ponudnike. Tina Drolc in Barbka Pečar sta za NIJZ delali že prej in z njima so imeli dobre izkušnje, pravijo na NIJZ. Zakaj so povabili tudi podjetje NSM, niso pojasnili. Po neuradnih informacijah N1 pa naj bi se za to zavzel prav Krek. NSM je ponudil najnižjo ceno in zaprosil, da NIJZ fotoknjigo plača vnaprej, da bi storitev opravili kakovostno in da bi plačali stroške sodelujočih izvajalcev, na primer fotografov, pojasnjuje Krek.

Fotoknjiga naj bi bila za tisk pripravljena do 31. marca, vendar so šele v začetku junija dobili nedokončan osnutek fotoknjige. 

Komentarjev 9
  • Naklonsky 08:02 22.julij 2022.

    Največja korupcija vseh časov je finačna podpora nekaterim skrajnim levičarskim nevladnim organizacijam!

  • QSprm 11:38 20.julij 2022.

    Pateticni rezimski placanec je veleizdajalec lastenga naroda. Vec kot zrel za obtozbe zaradi serijskih poskusov preslepitve, zavajanj in laganja. Skratka izrodek cloveske vrste. Verjetno gre za posledico medsebojnega razmnozevanja vec generacij.

  • Avatar pantani
    pantani 09:45 20.julij 2022.

    "NIJZ je izdelavo fotoknjige naročil novembra lani, ko je inštitut vodil Krek, sicer velik poznavalec področja drog." Tukaj bi še dodal, in velik konzumer drog!!!