Slovenija
22 ogledov

Milijon evrov za obnovo ceste

(Foto: Bralec Milko) Žurnal24 main
Občina Ajdovščina načrtuje širitev ceste in pločnikov do izvira reke Hubelj. Investicija, vredna okoli milijon evrov, bo zaradi plazovitega terena zahtevnejša.

V celoti naj bi širitev in obnovo ceste zaključili do prihodnjega poletja. Cesta bo od območja nekdanje vojašnice Pale do zaselka Fužine toliko razširjena, da se bosta lahko na njej srečala osebni avtomobil in avtobus. Ob cesti bo urejen pločnik, območje pa bo opremljeno z javno razsvetljavo.

Na več mestih bodo za sprehajalce nameščene klopi. Uredili bodo tudi okolico spomenika ob cesti ter zagotovili pitno vodo. Vrednost pogodbenih del skupaj z davkom znaša 560 tisoč evrov, zanjo pa so rezervirana sredstva v ajdovskem občinskem proračunu.

Ta del ceste v dolžini 1010 metrov bo urejen do konca letošnjega leta, v začetku prihodnjega leta pa bodo poskrbeli še za ureditev preostalega dela ceste med Fužinami in izvirom Hublja. Prav slednji bo veliko zahtevnejši, saj bo delno potekal po plazovitem terenu. Zanj bo potrebno skoraj toliko sredstev kot za prvi del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.