Slovenija
19 ogledov

Minister carinikom ni dal nobenih jamstev

Tako so cariniki začeli stavkati točno opolnoči. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Sporni dodatki. Predstavniki sindikatov carinikov tudi po današnjem sestanku s finančnim ministrom Križaničem niso opustili načrta, da ustanovijo stavkovni odbor.

Policijski dodatki, ki jih je vlada sprejela pretekli teden v okviru zakona o organiziranosti in delu v policiji, so bili povod današnjega sestanka predstavnikov sindikatov carinikov in ministra za finance Fraceta Križaniča.

Strinjali so se, da je treba anomalije v plačnem sistemu urediti v okviru zakona o sistemu plač v javnem sektorju, pri tem pa ohraniti socialno partnerstvo in javno-finančno vzdržnost.

Po besedah predsednika Sindikata carinikov Slovenije Dušana Miščevića je treba dodatke urediti tudi za zaposlene v carini in na Darsu, če bodo predlagane dodatke za policiste realizirali.

Cariniki pa se strinjajo z ministrstvom za javno upravo, da bi tako dodeljevanje dodatkov pomenilo rušenje plačnega sistema.

Komentarjev 1
  • kriegmachine 08:15 09.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://iveksemsismovsi.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!