Slovenija
70 ogledov

Možna ustavitev vlakov

Oktobra lani so krajani opozarjali na problem s transparenti, tokrat razmišljajo Žurnal24 main
Železniški prehod. Še vedno nezavarovan in brez rešitve. Krajani napovedujejo oster protest. Vlačič pokazal na občino.

“Tokrat razmišljamo tudi o zaustavitvi železniškega prometa po edinem tiru, ki vodi do Avstrije, če se ne bo nič premaknilo,” je bila ostra Breda Črnčec, ki predstavlja krajane iz Rance pri Pesnici.

Prehod smrti
Prebivalci tega kraja si namreč že nekaj časa prizadevajo za ustrezno rešitev pri nezavarovanem prehodu čez železniške tire blizu njihovega zaselka, ki je edina pot na glavno cesto proti Mariboru ali Šentilju.

Na tem mestu se je v preteklosti že pripetilo več nesreč, tudi s smrtnim izidom. Zadnja tragična je bila lani, ko sta življenje izgubila mama in njen šestletni sin. Pred nekaj meseci so Rančani ministra za promet in župana Pesnice s protestom opozorili na svoj problem, ker pa se kljub obljubam občine, da bodo dobili navezovalno cesto mimo tirov, ni nič premaknilo, so se krajani odločili za še ostrejšo akcijo.

Ni denarja, ne bo ceste?
Minister Patrick Vlačič je za Žurnal24 izjavil, da je s primerom seznanjen in da se je na to temo sestal tudi s predstavniki Pesnice. “Zdaj je na vrsti občina. Izdati morajo prostorski akt za povezovalno cesto,” je minister vrgel žogico na občinsko stran.

Venčeslav Senekovič
, župan Pesnice, pa je dejal, da se problema zaveda in da peljejo vse postopke za ureditev ceste, vendar obenem priznava, da nimajo od 800 tisoč do milijon evrov, da bi cesto uredili.

“Ne upam napovedati, kdaj bi lahko začeli gradnjo. Pričakujem tudi, da bo država sofinancirala ta projekt,” je sklenil župan. Krajanom pa takšna pojasnila niso dovolj. Kot so zatrdili, zahtevajo konkretne datume izgradnje, od župana pa povabilo na sestanek, na katerem jih bo seznanil z rešitvami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.