Slovenija
126 ogledov

Na krožnikih spet domači pidoči

Najbolj znana priprava pidočev (znanstveno ime Mytilus galloprovincialis) je na Žurnal24 main
Izola. Dnevi domačih pidočev. Poteka preiskava različnih rezultatov naše in tuje analize školjk.

“Geslo Zjutraj v morju, opoldne na krožniku drži, saj bodo pidoče v sodelujoče gostilne dostavljali vsak dan,” je o Dnevih domačih pidočev, ki se začnejo v sredo in trajajo do sobote, 30. aprila, povedal Danilo Markočič, direktor Turistično-gospodarskega združenja Izola. Medtem bo v 17 izolskih gostilnah in restavracijah mogoče dobiti pidoče (užitne klapavice) na buzaro po enotni ceni pet evrov.

“Dnevi domačih pidočev so samo začetna prireditev, nadaljevali bomo s sezonsko ribo,”
je dodal Markočič.

Nič več iz Španije
Školjke bo za prireditev dobavljalo podjetje Prosub, ki ima čistilno-odpremni center, “kar zagotavlja kakovostne in neoporečne školjke”, je povedal Edi Germšek iz omenjenega podjetja, ki je dejavno na obeh straneh meje.

“Zadnjih osem mesecev so bila naša školjčišča v Strunjanu in Seči zaprta, vendar poteka preiskava, ki bo ugotovila, zakaj so rezultati analize, narejene v Italiji, drugačni od tistih, ki smo jih dobili pri nas,” je 
pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.