Slovenija
29 ogledov

Na mestni seji bo vroče

Če se bodo napovedi opozicije uresničile, bo Anton Štihec v proračunu sam razpor Žurnal24 main
Pred sejo. Opozicija želi omejitve župana. Ta meni, da mu svetniki le nagajajo.

"Če nam župan ne bo dovolil glasovanja o amandmajih, ki smo jih vložili na podlagi prvega branja proračuna, bomo šli na upravno sodišče," je na najslabše, po besedah Roberta Celeca, svetnika SDS, pripravljena opozicija.

"Želijo me izigrati"
Mestni svet Murske Sobote bo namreč jutri obravnaval drugo branje proračuna za letošnje leto, na katerega je opozicija vložila kar 26 amandmajev.

Letošnji projekti
Občina Murska Sobota letos načrtuje zadolževanje v višini 1,2 milijona evrov. Med največjimi investicijami je projekt Fazanerija. Murskosobočani bodo dobili še nov bazen v kompleksu Fazanerije in posodobljeno kolesarsko omrežje, začela pa se bo tudi druga faza del v severni obrtni industrijski coni.

Menijo namreč, da je 23,5 milijona evrov težak proračun nerealno naravnan in da je šest milijonov evrov načrtovanih prihodkov pod vprašajem. Anton Štihec, župan Murske Sobote, pa pravi, da je takšno razmišljanje opozicije "smešno". "Proračun je realen in ni prenapihnjen. Nekateri vloženi amandmaji opozicije pa kažejo na to, da mi želijo samo nagajati," dodaja župan.

Tukaj misli predvsem na zahtevo LDS, da župan lahko sam odloča o prerazporeditvi sredstev na določeni postavki proračuna samo do višine dva tisoč evrov, za vse drugo pa potrebuje soglasje mestnega sveta. Ta je namreč dvignila največ prahu. "Tukaj me želijo izigrati. Če bo tak amandma sprejet, bom moral za vsako stvar sklicevati izredne seje, kar znaša 7.700 evrov, ali pa čakati tudi do sedem dni na rezultate dopisne seje," je razburjen župan.

Opozicija pa pred sejo že prešteva svoje vrste. Računajo namreč, da bo njihove amandmaje podprlo vsaj 16 svetnikov od 26.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.