Slovenija
4720 ogledov

Na otroškem turnirju so se stepli, posredovala policija

Nogometno igrišče Profimedias Simbolična fotografija.
"Mariborski operativno komunikacijski center je bil včeraj okrog 19.15 obveščen o pretepu gledalcev nogometnega turnirja, ki se je odvijal na območju Policijske postaje Rače," so sporočili policisti.

Policisti so na kraju ugotovili, da je med spremljanjem otroškega turnirja v nogometu prišlo najprej do verbalnega spora med gledalci, ki se je nato prelevil v fizični obračun, podkrepljen tudi z grožnjami.

38-letni, 48-letni in 56-letni osebi so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil 2. odstavka 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1). Ta določa še kazni v tolarjih: Kdor koga udari, se kaznuje z globo od 80.000 tolarjev do 150.000 tolarjev, kar pomeni, da so dobili najmanj 334 evrov globe.

Prav tako policisti zbirajo obvestila o naznanjenem kaznivem dejanju groženj po 135. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in bodo po vseh zbranih obvestilih obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so še sporočili z mariborske policijske uprave.

Ali je šlo za spor med starši udeležencev ali za kaj drugega, policija ne razkriva, je pa že pred meseci nekdanji nobometaš, zdaj pa trener Marinko Galič opozoril, da so starši na otroških nogometnih turnirjih pogosto preveč razgreti. .

"DRAGI STARŠI! To ni svetovno prvenstvo ali liga prvakov, temveč le otroški turnir, kjer bi se naj fantki imeli fajn. Vedite, da 99% teh otrok ne bo igralo profesionalnega nogometa, zato pustite svoje ambicije doma v nekem predalu in jih ne jemljite ven," je zapisal. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bobubob 10:48 01.september 2024.

    Nogomet, vsaj tisti 'polprofesionalni', res zna biti živalski, k sreči pa take 'živali' običajno ne napredujejo, če bistveno ne prevzgojijo svojega odnosa do okolice in seveda do igre same. Nekaj povsem drugega pa je poženščenje moških in vznik možač(!), ki ...prikaži veči (SLABO) prevzemajo tradicionalno vlogo moškega/samca kot nosilca varnosti in zaščite življenjskega teritorija. Ja, grdo je gledati take 'ženske', a kaj ko je to baje njihova pravica in pravice so nedotakljive, pa čeprav so xxxl absurdne!

  • sandi76 10:36 01.september 2024.

    Dajte že končno ukinit ta "šport", ki se mu reče nogomet. Je samo priložnost za vandale, huligane in pretepače, narod pa plačuje vso škodo, ki jo naredijo. In to že dolga leta !

  • SlavkoKrizman 09:15 01.september 2024.

    Sami tapravi navijači...