Slovenija
15 ogledov

Na sodišču odkrili nepravilnosti

Igor Šoltes, Računsko sodišče Dejan Mijović
Računsko sodišče: Okrožno sodišče v Kranju je poslovalo v neskladju s predpisi. Mnenje s pridržkom.

Računsko sodišče je ugotovilo nepravilnosti pri poslovanju Okrožnega sodišča v Kranju v letu 2009 in mu izdalo mnenje s pridržkom. Sodišču je naložilo tudi izdelavo odzivnega poročila.

Izplačevali so nagrade

Računsko sodišče je ugotovilo, da je okrožno sodišče poslovalo v neskladju s predpisi pri objavi prostih delovnih mest, uvrščanju v plačne razrede napredovanj, sklepanju dogovorov o povečanem obsegu dela in plačilu delovne uspešnosti za daljše obdobje. Sodišče je izvedlo tudi nekatera plačila brez ustreznih pravnih podlag in sklenilo pogodbe, ki niso bile v skladu s ponudbo oziroma razpisno dokumentacijo. Zaradi nižje ocenjene vrednosti naročil se je izognilo postopku zbiranja ponudb po predhodni objavi. Izplačevalo je tudi nagrade in poravnavalo stroške po preteku zakonitih plačilnih rokov ter porabilo sredstva za namene, ki niso bili nujni za delovanje sodišča.

Na kranjskem okrožnem sodišču bodo očitke o nepravilnostih skupaj z načinom odpravljanja komentirali predvidoma danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.