Slovenija
39 ogledov

Na Twitterju med SDS in NSi leti perje

SDS in NSi na Twitterju Prtscr Twitter
SDS in NSi sta bili še pred nedavnim zelo trdni zaveznici na desni polovici političnega pola. Zadnje dni pa iskre med njima švigajo na vse strani. Novakova "šokirana" nad izjavami Janše, slednji šokiran "nazaj".

Danes se nadaljuje twitteraška vojna med SDS in NSi, potem ko so se odnosi med strankarskima vodstvoma precej ohladili zaradi nasprotujočih si stališč glede dostopnosti do arhivskega gradiva. Medtem ko SDS po sprejetju sprememb v DZ zdaj napoveduje celo referendum, v NSi, ki je zakonodajno spremembo podprla, zavračajo obtožbe na svoj račun.

Odnosi med nekdanjima tesnima partnericama se pred skorajšnjimi evropskimi volitvami očitno na najnižjem nivoju. 

"Nova Slovenija vztrajno trdi, da je arhivski zakon (v delu o Udbi&ZKS) vlade PS&SD iz l. 2014 boljši kot zakon vlade SDS+NSi iz leta 2006!?," je dopoldan ščebetnil uradni profil prvaka SDS Janeze Janša. 

Predsednica NSi Ljudmila Novak pa je zapisala: "Bila sem šokirana nad odzivom predsednika SDS. @JJansaSDS. Mi njega kljub različnim obtožbam, nikoli nismo česarkoli obtožili."

Na odgovor ni dolgo čakala: "Še bolj sem bil jaz šokiran nad vašim glasovanjem, s katerim otežujete raziskavo udbovskih zločinov."

Odziv NSi: "V primeru arhivskega zakona smo ravnali odgovorno." In še: "Krščanski demokrati na tej točki izstopamo iz polemike o odprtju arhivov. Resnica bo prišla na dan!"

Ljudmila Novak se je odzvala tudi na pikre pripombe nad napovedanim povezovanjem s stranko SLS za evropske volitve, ki gre SDS očitno precej v nos. "Legitimno je, da potekajo pogovori z SLS. Smo v isti politični skupini, v @EPP. Zakaj potem napadi na te pogovore?"

Pregovarjanje med strankama je vzbudilo tudi "spopad" med komentatorji.

"JJ, cenil sem vas. S surovostjo do sorodnih strank ste izgubili moje zaupanje. Me boste blokirali?" In: "Hja pripasajte se @NovaSlovenija in @LjudmilaNovak! Naredili ste kar nekaj škode ! Račun bo izdan ! Adijo DZ !"

Komentarjev 9
  • Scott 02:59 16.februar 2014.

    Tisti njen bi bil rad tunina, je pa navaden calvo.?

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 13:57 14.februar 2014.

    Ljudmila,mi smo tudi šokirani ker nas je cerkev pokradla.Kaj pazdaj?Pa tisti tvoj idijot da Kučkotu dober penzijon.Bravo,najbolje da greš Lukšiču rito prat.

  • Bizgec 00:57 08.februar 2014.

    Tocno tako. Zdaj so kao skregani in bodo taki ostali do volitev. Takrat bodo poskusali pridobiti tiste volilce, ki za desnico sicer ne bi volili, ker ne marajo samo SDS-a ali pa samo NSi-ja, potem bodo pa spet najvecji prijatelji. ...prikaži več Spomin volilne mase (da o medijih ne govorimo) je pa tako ali tako krajsi od spomina zlatih ribic...