Slovenija
283 ogledov

Namesto vlakov bodo vozili avtobusi in "trole"

vlak, slovenske železnice, nogomet, uefa Profimedia
Zaradi del na progah Ljubljana–Kranj, Ljubljana Šiška–Ljubljana Črnuče ter Ljubljana–Litija se načrtujejo nadomestni prevozi namesto nekaterih vlakov, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Zaradi potrebnih vzdrževalnih del na progi Ljubljana–Kranj je od 6. do 9.  ter, 14. in 15. ter 21. in 22. septembra za nekatere vlake organiziran nadomestni prevoz z avtobusi po prilagojenem voznem redu. Nadomestni prevozi so – tako trdijo pri Slovenskih železnicah – načrtovani večinoma izven konic ter ob sobotah in nedeljah. V ponedeljek, 9. septembra, pa bodo nadomestni prevozi namesto vseh jutranjih vlakov.

Nadomestni prevozi bodo na gorenjski progi: Ljubljana–Kranj, Ljubljana–Ljubljana Vižmarje, Ljubljana–Škofja Loka (6.–9. , 14.–15. in 21.–22. september 2024):
–    v petek, 6. septembra, namesto dveh večernih vlakov, ki vozijo med postajama Ljubljana–Ljubljana Vižmarje, 
–    v ponedeljek, 9. septembra, namesto vseh jutranjih in dopoldanskih vlakov, ki vozijo med postajama Ljubljana–Kranj ter namesto dveh večernih vlakov, ki vozita med postajama Ljubljana–Ljubljana Vižmarje,
–    konec tedna, 7.-8., 14.-15. in 22. septembra, namesto jutranjih in dopoldanskih vlakov, ki vozijo med postajama Ljubljana–Kranj oz. 14. septembra med postajama Ljubljana–Ljubljana Vižmarje. Ter 21. septembra namesto šest vlakov, ki vozijo med postajama Ljubljana–Škofja Loka.

V petek, 6. septembra, bo nadomestni prevoz organiziran namesto dveh večernih vlakov na progi Ljubljana–Ljubljana Vižmarje. V soboto 7. in v nedeljo 8. septembra je nadomestni prevoz organiziran na progi Ljubljana–Kranj za 13 vlakov, ki vozijo zjutraj, dopoldne in popoldne. Ostalih 16, oz. v nedeljo 17 vlakov, vozi.

V ponedeljek, 9. septembra, je organiziran nadomestni prevoz na progi Ljubljana–Kranj za vse jutranje in dopoldanske vlake ter za dva večerna vlaka na progi Ljubljana–Ljubljana Vižmarje.

V soboto, 14. septembra, je nadomestni prevoz organiziran za mednarodne vlake na progi Ljubljana–Kranj, ter za lokalne in regionalne potniške vlake na progi Ljubljana–Ljubljana Vižmarje. Skupno za 13 vlakov, ki vozijo zjutraj, dopoldne in popoldne. Ostalih 16 vlakov vozi.

V nedeljo, 15. septembra, je nadomestni prevoz organiziran na progi Ljubljana–Kranj za 12 vlakov, ki vozijo zjutraj, dopoldne in popoldne. Ostalih 18 vlakov vozi.

V soboto, 21. septembra, je nadomestni prevoz organiziran na progi Ljubljana–Škofja Loka za 6 vlakov. Ostalih 23 vlakov vozi.

V nedeljo, 22. septembra, je nadomestni prevoz organiziran na progi Ljubljana–Kranj za 12 vlakov, ki vozijo zjutraj, dopoldne in popoldne. Ostalih 18 vlakov vozi.

Nadomestni prevozi na kamniški progi: Ljubljana Šiška–Ljubljana Črnuče, z LPP avtobusi (6., 9. in 19. september 2024):
–    v petek, 6. septembra, namesto štirih večernih vlakov, 
–    v ponedeljek, 9. septembra, namesto sedemnajst vlakov,
–    v četrtek, 19. septembra, namesto šest vlakov. 

Zaradi potrebnih vzdrževalnih del je 6., 9. in 19. septembra na progi Ljubljana Črnuče–Ljubljana Šiška za nekatere vlake izven prometnih konic organiziran nadomestni prevoz po prilagojenem voznem redu. 

Nadomestni prevozi na relaciji Ljubljana Šiška - Ljubljana Črnuče in nazaj se izvajajo Z AVTOBUSI LPP (Ljubljanski potniški promet), ki redno vozijo na progi SŽ Kolodvor–SŽ Šiška (ta isti avtobus LPP podaljša pot):
- V petek, 6. septembra, bo nadomestni prevoz organiziran namesto dveh večernih vlakov na progi Ljubljana Šiška–Ljubljana Črnuče.

- V ponedeljek, 9. septembra, je organiziran nadomestni prevoz na progi Ljubljana Šiška–Ljubljana Črnuče za 17 vlakov, ki imajo začetno ali končno postajo Ljubljana Šiška. Ostalih 30 vlakov na kamniški progi vozi.

- V četrtek, 19. septembra, bo med postajama Ljubljana Šiška–Ljubljana Črnuče organiziran nadomestni prevoz organiziran namesto 8 jutranjih in dopoldanskih vlakov.

Nadomestni prevozi na progi Ljubljana–Litija (23.–27. september 2024)
-    od ponedeljka 23. do petka 27. septembra, namesto 20 vlakov.

Zaradi vzdrževalnih del je od 23. do 27. septembra na progi Ljubljana–Litija organiziran nadomestni prevoz namesto 20 vlakov. Ostalih 46 vlakov med Ljubljano in Litijo bo vozilo.

Za potovanja iz Ljubljane proti Litiji in naprej velja pozornost:
- Pri načrtovanju potovanja od Ljubljane do Litije in naprej bodite pozorni na izbiro ustreznega nadomestnega prevoza, saj več avtobusov na isti relaciji nadomešča posamezni vlak (vidno po številkah vlaka).

- Nadomestni avtobusi z zagotovljeno zvezo za nadaljnjo potovanje z vlakom iz Litije v smeri Zidani Most / Maribor / Dobova so dodatno označeni v voznem redu nadomestnega prevoza.

- Obvezno preverite tudi začasne postanke nadomestnih avtobusnih prevozov na levem bregu Save (velja za postajališče Laze).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:12 04.september 2024.

    Saj železnico lahko kar ukinejo. Ta muzej na prostem ima že zgodovinsko vrednost. Od Marije Terezije se je bolj malega zgodilo na naši železniški infrastrukturi..