Slovenija
14334 ogledov

"Ob preverjanju zaokroži s kamero po sobi, tudi v omare"

Učenec - soba Profimedia
Učenci so pred šolanjem na daljavo dobili posebna navodila.

Učenci se po jesenskih počitnicah v ponedeljek ne bodo vrnili v šolske klopi, ampak bodo začeli poukom na daljavo. Čeprav si tega niso želeli, pa so nanj šole po navedbah ravnateljev zelo dobro pripravljene, saj imajo veliko izkušenj iz lanskega šolskega leta. V Arnesu ocenjujejo, da bodo prihodnji teden spletne učilnice zmogle povečano uporabo.

"Na šolanje na daljavo smo dobro pripravljeni, generalko smo izpeljali že v lanskem šolskem letu, smo pa po svoje žalostni, da že ta teden in teden pred počitnicami nismo vsi skupaj v šoli, saj je epidemiološka slika v naši šoli izvrstna," je za STA poudarila ravnateljica osnovne šole Tabor I v Mariboru Martina Rajšp. Nekako bi si želeli, da bi imeli tudi to možnost, da bi lahko sami odločali, kako in na kakšen način šolati.

Učiteljica Covid-19 Slovenija "Ministrstvo se obrača na cenejše študente, namesto na pripravnike" Šola in covid Slovenija "Težave z računalniki imajo tudi učitelji"

Večino stvari so takoj po prejemu informacij od ministrstva za izobraževanje v četrtek popoldan že predali tudi staršem in otrokom razdelili nekaj čez 30 računalnikov in druge IKT opreme, prav tako so nekako prilagodili delo na daljavo.

"Lotili se ga bomo z drugimi metodami, oblikami dela, kot to navadno počnemo takrat, kadar smo v razredu," je dejala. Kot je izpostavila, je vsem skupaj jasno, da delo na daljavo zagotovo ni enako kakovostno in enako dobro kot tisto, ki ga izvajajo pri samem delu v šoli.

Simona Kustec uradno Slovenija Sprejeta odločitev glede šolanja naslednji teden

Posebna navodila za šolanje na daljavo

Da bo šolanje na daljavo potekalo, kar najbolj gladko, so učencem posredovali tudi natančnejša navodila, v katerih je med drugim napisano, da naj se učenci na konference preko Zooma pripravijo, tako kot če bi šli v šolo (urejenost, oblačila). Med konferenco denimo ni dovoljeno prehranjevanje, pred preverjanjem znanja, pa je potrebno po prostoru zaokrožiti s kamero: "V primeru preverjanja znanja učenec/učenka predhodno zaokroži po prostoru s kamero (tudi v omare) in ob preverjanju ima zaprta vrata, nima na zapestju pametne ure ali v bližini pametnega telefona."

 | Avtor:

Nekatere šole so, očitno zaradi negativnih izkušenj iz preteklega leta, posebej zapisale, da je prisotnost na konferencah obvezna, v primeru odsotnosti pa morajo starši, tako kot v primeru odsotnosti od pouka, za učenca napisati opravičilo. Prav tako so, spet očitno zaradi lanskoletnih slabih izkušenj, ponekod posebej opozorili, da je je snemanje konferenc in objavljanje videoposnetkov na socialnih omrežjih prepovedano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • vzev 18:31 07.november 2020.

    Kaj tem se je totalno skisalo? Da bi moral učenec kazati svojo sobo? Za učenje so šole, ki so se gradile z našim denarjem in naj se šolarji učijo tam. In naj že enkrat za vraga prenehajo s temi kretenskimi ...prikaži več ukrepi. Hiše so privatne in zato nima učitelja kaj zanimati kakšno imam stanovanje. Mislim, da se vsem že malo blede od teh kretenskih ukrepov. In bi nam radi pobrali še tisto malo pravic, ki jih imamo.

  • asmas1965 18:23 07.november 2020.

    če zahtevajo učitelji od učenca,da se neko stvar nauči na pamet in je to potrebno preverit potem naj si vzamejo čas za vsakega posameznika.Učencu naj določijo točen čas preverjanja v njegovem razredu,kamor bo učenec prišel in opravil preverjanje.Sobe oz stanovanja ...prikaži več pa NE BO NIKOMUR KAZAL,KER JE TO PROTI ZAKONITO OZ PROTIUSTAVNO .ZASEBNOST JE PRAVICA VSAKOGAR.Pa kam smo prišli da bo moral učenec imeti kamero ko bo šel na wc.idiotizem brez primere

  • Petea 17:30 07.november 2020.

    Nekateri otroci niti nimajo svoje sobe, oz. je soba v kateri sta/so postelje in se učijo v jedilnici. S kakšno pravico bo učitelj "vstopal" v stanovanje neke družine, sploh pa v omaro. Toliko o zaščiti naših otrok in o vseh ...prikaži več predavanjih varni na spletu.