Slovenija
21 ogledov

Nepravilnosti na ogled

“Če ne bi bil sprožen postopek pri informacijskem pooblaščencu, teh pogodb ne bi Žurnal24 main
Dokumenti. Mestna občina Kranj posredovala pogodbe, na katerih je temeljila kazenske ovadbe.

Kranj. Mestna uprava je nekdanjemu direktorju občine Alešu Sladojeviču le posredovala pogodbe, v katerih naj bi odkrila nepravilnosti, storjene v prejšnjem mandatu. Okoliščine je pojasnil na včerajšnji novinarski konferenci.

Mestna uprava mu je posredovala sedem pogodb. Sladojevič je dejal, da v zvezi z nobeno zadevo ni bil zaslišan, niti ni razbral, kaj bi bilo v njih spornega. To vprašanje smo včeraj naslovili tudi na mestno upravo, odgovore pa so napovedali na ponedeljkovi novinarski konferenci.

Spomnimo, Sladojevič je 6. aprila v odprtem pismu sedanji občinski vrh pozval, naj razkrije pogodbe, pri katerih so bile po njihovem mnenju ugotovljene nepravilnosti. Mestna uprava, ki je na podlagi nepravilnosti takrat zoper več oseb vložila kazenske ovadbe, je poziv zavrnila, zato se je Sladojevič obrnil na informacijskega pooblaščenca. Po njegovem posredovanju je dokumente tudi dobil. Od mestne uprave se mu zdi nekorektno, da širi dvom, pri tem pa morebitnim vpletenim ne omogoči možnosti, da bi se na to odzvali. Ne nazadnje je imel funkcijo v prejšnji upravi tudi sam, je spomnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.