Slovenija
56 ogledov

"Nesprejemljivo izsiljevanje"

Vložek občine je prevelik, neznank pa je preveč, menita Gregor Macedoni in Vida Žurnal24 main
Košarka. Nasprotovanje pristajanju na pogoje KZS. Muhič: Ni še podpisano.

Gregor Macedoni in Vida Čadonič Špelič v imenu svojih svetniških skupin nasprotujeta pristajanju na enostransko pogojevanje plačila kotizacije za soorganizacijo evropskega prvenstva v košarki leta 2013, ki ga je, kot pravita, pokazal župan Alojzij Muhič, ter ga pozivata k odgovorni in pokončni soorganizaciji.

Kdo laže?
KZS ali župan
. Na KZS pravijo, da na njihove pogoje oziroma pogodbo nobena izmed občin, razen jeseniške, ni poslala pripomb. A župan Alojzij Muhič pravi: “Plačilo kotizacije ne glede na to, ali prvenstvo organiziramo ali ne, nam ni logično, in na to smo tudi opozorili; prav tako na višino kotizacije. Zahtevali smo tudi podaljšanje roka za izgradnjo dvorane.”

720 tisoč – izsiljevanje
"Sedemsto dvajset tisoč evrov kotizacije je poleg brezplačne zagotovitve tekmovalne dvorane nesprejemljivo izsiljevanje, kar so v nekaterih mestih znali povedati. Tudi širše v Sloveniji so opazili, da se je najponižnejši sprejem do predloga Košarkarske zveze Slovenije (KZS) zgodil ravno v Novem mestu," je povedal Macedoni.

Župana pozivata, naj se – skupaj z drugimi župani mest, ki so izbrana – v dialogu z vlado dogovorijo za usklajen način denarnega vložka iz javnih sredstev, ki bi moral biti zagotovljen pretežno od države, saj gre za nacionalni projekt.

"Pokončen sem!"
"Vedno trdim, da sem pokončen, in tak bom tudi ostal," je na poziv svetnikov odgovoril Muhič in dodal, da pogodbe s KZS še niso podpisali. O kotizaciji pravi, da tudi ko plačilo bo, bo to imelo sinergijski učinek pridobivanja nepovratnih sredstev za izgradnjo dvorane. "Če bomo za to dobili deset milijonov evrov, je cena kotizacije premostljiva," pojasnjuje Muhič. Vrednost bodoče dvorane je trenutno ocenjena na 20 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.