Slovenija
5799 ogledov

Neverjetno, koliko migrantov so v enem samem dnevu ujeli novomeški policisti

Novomeški policisti PU Novo mesto
Prijeli so tudi osebe, ki so migrantom pomagale pri prehodu.

Policisti na območju policijske uprave Novo mesto so v torek obravnavali kar 167 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji, v sredo pa 137. Kot so pojasnili, so večino prijeli na območju Posavja. "Enainpetdeset so jih obravnavali policisti policijske postaje Črnomelj (prijeti v Perudini, Preloki in Grdunih), dvanajst pa policisti policijske postaje Metlika (Krasinec, Metlika)."

V torek so prijeli tudi dve osebi, ki sta nezakonito pomagali pri prevozu migrantov čez notranjo mejo. Eden od osumljencev je bil državljan Ukrajine, drugi pa Nemčije.

"Nekaj po šesti popoldne so metliški policisti v Krasincu, nekdanjemu mejnemu prehodu, zaznali sumljivo vozilo ukrajinskih tablic. V postopku so ugotovili, da je v avtu vozil štiri državljane Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje. Vozilo so zasegli, voznika iz Ukrajine pa pridržali. Dobro uro kasneje so zaznali še vozilo nemških tablic, ki ga je vozil državljan Portugalske, v avtu pa je imel šest državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje. Vozilo so zasegli, voznika pa pridržali. V delo so se vključili kriminalisti, postopki s tujimi državljani pa še niso zaključeni," so pojasnili.

V sredo pa so v Dolnjem Kotu prejeli še enega tihotapca, 28-letnega državljana Nemčije, ki je v vozilu imel še tri državljane Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje in bivanje v Sloveniji. "Po prvih ugotovitvah so državno mejo prestopili nekje na območju Črnomlja, a jih je nato zaznala patrulja specializirane enote za nadzor državne meje, ki pomaga novomeškim policistom pri globinskem varovanju državne meje in izvajanju izravnalnih ukrepov. Policisti so vozilo zasegli, voznika pridržali, postopek pa so prevzeli kriminalisti iz Novega mesta. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni," so še dodali policisti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Nelaži 11:55 06.september 2024.

    Hrvati puščajo k nam samo inženirje in zdravnike ostale zadržijo doma ;) Italijani in Avstrijci bodo hermetično zaprli meje oblastniki naj začnejo razmišljati kaj bodo počeli z nezakonitimi migranti ko jih bo pri nas kakih 100 000

  • Lana Kunc 11:54 06.september 2024.

    In zakaj jih ne vrnejo od koder so prišli v našo državo? Poskrbite levica in svoboda za svoje SLOVENSKE DRŽAVLJANI, ki kljub službi ne morejo preživeti meseca. To naj bi bila piruiteta golobove vlade, ne pa ti migranti.

  • dare326 11:32 06.september 2024.

    Neverjetno, koliko migrantov so v enem samem dnevu novomeški policisti taksirali v Ljubljano.