Slovenija
12597 ogledov

Nevihte in nalivi: Napovedi vremenoslovcev so se tudi danes uresničile

Dež A. Š.
Zvečer bodo plohe in nevihte povsod ponehale, postopno se bo prehodno razjasnilo. Proti jutru se bo oblačnost ponovno nekoliko povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Radarska slika se je popoldne napolnila z nevihtami, pojavljajo se tudi nalivi. Nevihte so dodobra osvežile ozračje. Če je v Murski Soboti opoldne temperatura znašala okoli 30 °C, je sedaj ob nalivih le še 18 °C.

Kako se preko Slovenije gibajo nevihte, lahko preverite na tej povezavi.

V četrtek bo povečini sončno z nekaj nizke oblačnosti dopoldne, ki je bo nekaj več in se bo zadržala dlje v hribovitem svetu. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V petek in soboto bo pretežno jasno in spet nekoliko bolj vroče.

Vremenska slika: Severno od Alp se proti vzhodu pomika hladna fronta in bo oplazila tudi naše kraje. Za njo se je nad delom zahodne in srednje Evrope okrepilo območje visokega zračnega tlaka. K nam od severa doteka nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pas ploh in neviht se bo iznad Avstrije čez dan pomikal nad Hrvaško in Madžarsko. Nekaj ploh in neviht bo nastalo tudi v italijanskih Alpah, medtem kot bo ob Jadranu večinoma sončno in suho. V Kvarnerju bo zapihala šibka do zmerna burja. V četrtek bo večinoma sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. V Alpah se bo razvijala kopasta oblačnost, nastala bo kakšna kratkotrajna ploha. Burja v Kvarnerju bo postopno ponehala.

Komentarjev 1
  • Ender3 17:43 21.avgust 2024.

    Vse ob nepravem času in nepravem kraju. Narava izbira mi pa izbirek dobimo..