Slovenija
3 ogledov

Nikogar ne bo "farbal"

Zoran Janković ni neposredno vpet v delo nobenega kluba, a je vseeno stik pri ne Žurnal24 main
Zoran Janković napoveduje, da bo nastopil z zelo jasnimi številkami in da ne bo nikogar "farbal". Čas za priprave na volitve si bo vzel ob večerih in vikendih.

O kandidaturi na parlamentarnih volitvah ljubljanski župan Zoran Janković ni želel razmišljati do razpusta parlamenta, je na vprašanje o zarečenem kruhu odgovoril za Radio Aktual. Odločitev je padla v nedeljo, ko je tudi njegova žena pristala na to. Dodal je, da se je o kandidaturi posvetoval tudi z najožjimi sodelavci. Čas za kandidaturo pa si bo utrgal ob večerih in koncih tedna.

K njegovi odločitvi je pripomoglo tudi dejstvo, da je situacija v državi težka. Gospodarstvo je zagotovo panoga, v kateri so potrebne spremembe, sam pa ima na tem področju izkušnje.

Ustanovni kongres stranke bo prihodnjo soboto v Ljubljani. Osnutek programa, ki sicer še ni spisan, je jasen. Treba bo pomagati gospodarstvu, izvesti določene reforme in poskrbeti za solidarno državo. Med ukrepi, ki bi bili potrebni, je zagotovo tudi zmanjšanje števila zaposlenih v javni upravi, kar bi lahko dosegli z odpuščanjem ali pa prerazporejanjem zaposlenih. Napovedal je, da bo "zelo jasen s številkami in ne bo nikogar 'farbal'".

Kandidatov za stranko še ni. Je pa ob tem dejal, da pričakuje, da se bodo oglasili tudi državljani iz drugih koncev Slovenije in povedali, kaj je dobro za njihov kraj.

V MOL delo teče normalno

Janković je dejal, da delo v MOL poteka normalno, če ne še bolj zavzeto, kar pričakuje tudi od svojih sodelavcev. Poudaril je, da projekti tečejo, kot je bilo začrtano. Če bo zapustil župansko mesto, bo njegova ekipa delo nadaljevala. Njegova lista tudi po njegovem morebitnem odhodu v parlament ostaja v Ljubljani.

Komentarjev 35
  • Pozitivka 22:18 17.oktober 2011.

    http://www.pozitivna-slovenija.com/ wtf?

  • privat 19:34 17.oktober 2011.

    samo da ni beograd trofazni...teh noben ne mara..

  • privat 19:32 17.oktober 2011.

    glej ni moja ljepa ...je pa lepa dežela z lepimi ljudmi!! No zdaj je še lepša od nevihte!!