Slovenija
24 ogledov

Nikoli zaseženo, do konca odpisano

Če podkupnina ni zasežena, je nemogoče nekomu očitati nezakonit zaslužek.

Anja Zupanc | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Verjetno vsaj javno nikoli ne bo povsem razjasnjeno, ali bi gradbenemu baronu Ivanu Zidarju res že ob prvi hišni preiskavi na njegovem domu pred petimi leti takoj zasegli za okoli milijon evrov gotovine. Zagotovo pa bodo javnost in vsi, ki jih je Zidar kadarkoli oškodoval ali ogoljufal, za to, da mu denarja niso odnesli, ko bi mu ga lahko, še naprej krivili čisto napačne ljudi.

Odpisano. Pa zdaj res sploh ni več važno, ali so bolj krivi tisti policisti, ki so Zidarju premetali dom in pisarno, ko so iskali dokaze o njegovi vlogi v aferi Čista lopata. In ali so pomotoma ali načrtno “spregledali” gotovino, ki naj bi jo Zidar takrat hranil v svojem osebnem sefu. Zdaj najbrž ne pomaga več niti ugotavljanje, ali so bolj kot policisti za to, da je ta denar ostal nedotaknjen v sefu, krivi tisti posamezniki na tožilstvu, ki so takrat policistom naročili, kaj vse morajo Zidarju odnesti. Z vsem dolžnim spoštovanjem, ampak tako prvim kot drugim bi morala takrat že zdrava pamet dati vedeti, da je takole najden denar pač bolje zaseči in ga tako zavarovati, dokler ni povsem jasno, ali ni mogoče ta gotovina namenjena za morebitna podkupovanja, ki so se takrat očitala Zidarju. Če bi se pozneje izkazalo, da je gotovina pošteno zaslužena, bi se mu denar pač preprosto vrnil. Z dobrim milijonom pa bi jim zdaj verjetno uspelo poplačati vsaj skromen del dolgov, ki jih je za seboj pustil nekdaj mogočni Zidarjev SCT.

Komentar se nanaša na članek Štejejo jim vile, jahte in limuzine.

Komentarjev 1
  • privat 10:00 09.marec 2013.

    kaj je z vami novinarji??? Odprite si s.p. pa povejte če niso kazni prehude za nepoštovanje zakonov oz. v večini primerov nepoznavanje zakonov?? Gre se samo zaradi neizvajanja zakonov do zelo bogatih ljudi...če si revež je ena kazen usodna!! Bogati ...prikaži več ljudje pa se lahko igrajo!!! Kaj po tem takem narediti..."KAZNI PO MERAH PREMOŽENJA"...TO PA NOČEJO POLITIKI IN ZAKAJ??