Slovenija
15 ogledov

"Nismo več najdražji!"

scena22.01.2009....toni balazic.generalni direktor fructala...effie...nagrada za scena22.01.2009....toni balazic.generalni direktor fructala...effie...nagrada za
Prvi mož Mercatorja trdi, da nimajo likvidnostnih težav; s plačili zamujajo okrog 20 dni.


"Verjamem, da je taka percepcija, a Mercator ni več najdražji, to kažejo popisi cen v zadnjem času,"
trdi Balažič. Zanika, da bi imeli likvidnostne težave: "Smo reden plačnik, imamo pa več kot milijardo evrov posojil. Zadnje leto so razmere bolj ali manj enake, naš povprečni plačilni rok je okrog 80 dni, je pa različen za različne vrste blaga; s plačilom zamujamo do 20 dni."

Dvig DDV, hujši ukrepi

"Na Hrvaškem je po dvigu DDV potrošnja v maloprodaji upadla za pet odstotkov. Če se bo dvignil tudi pri nas, bomo potrebovali dodatne ukrepe, da bomo izplavali," opozarja. Število zaposlenih bodo do poletja zmanjšali za od 800 do tisoč, od tega okrog tretjino v Sloveniji, ukinili so tudi 55 enot in imajo toliko vodij manj.

Trgovina z vstopnino

"Nekdo je prišel k meni z idejo, da bi imeli trgovino, v kateri bi vse izdelke prodajali po nabavnih cenah, za vstop vanjo pa bi plačal vstopnino, ki bi krila vse fiksne stroške poslovanja," je povedal Balažič, ni pa povedal, ali bodo o taki možnosti resno razmislili.

 
Komentarjev 6
  • Titan71 14:16 09.maj 2013.

    Balažič lahko nakadla kolikor hoče samo dejstva so druga. Mercator je dejansko najdražja trgovina v Sloveniji, zelo so se poslabšali tako v ponudbi kot tudi v drugih stvareh od katerih na bi imeli potrošniki koristi. Načeloma kupujem v slovenskih trgovinah, ...prikaži več zato mi je že nekaj časa bolj všeč v Tušu, pa tudi z njihovo kartico zvestobe več privarčujem in imam večje in dodatne ugodnosti kot pa s tole tumasto Pika kartico. Po moje ni več daleč dan ko bo Mercator prodan.

  • dragec 13:19 09.maj 2013.

    BLA...BLA...BLA.... VAŠE POTEGAVŠČINE S PIKA KARTICO????

  • saramara 12:40 09.maj 2013.

    Seveda je neumnost in to kaksna!!! Slovenska zelenjava, ze mogoce, samo kaj ko Mercator potem kmetu placa eno tako ubogo mizerijo, da ta se za stroske nima. Poznam primer, ko je clovek za Mercator prideloval petersilj, in je na ...prikaži več koncu bila cena ze 5eur za skaf petersilja, oni so pa potem sopke prodajali petersilj po 5-10eur na kilogram!!!! Je bilo v bistvu ali kupimo po taksni ceni ali pa ne kupimo. In verjamem, da Mercator to dela z vsemi na enak nacin.