Slovenija
4549 ogledov

Obsežen požar v Stegnah, na delu 100 gasilcev

požar Stegne
1/2
Bralec
Sredi noči zagorel večji objekt. Na delu je 100 gasilcev z 28 vozili.

Okoli 2.30 je zagorelo v ljubljanskih Stegnah. Zagorela je streha večjega poslovnega objekta. Po besedah bralca gre za stavbo nasproti stavbe Telekoma Slovenije. Po podatkih policije naj bi požar zajel dve poslopji, prav tako naj ne bi bila poškodovana nobena oseba. 

Uradno vzrok požara ni znan, možno pa je, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Po podatkih policije je bilo v požaru oškodovanih osem podjetij. Materialna škoda po trenutnih ocenah znaša okoli 600.000 evrov. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, so sporočili s PU Ljubljana. 

Kot je sporočila Gasilska brigada Ljubljana, so se na teren odpravili z osmimi vozili ob pomoči šestih prostovoljnih enot. Okoli 6. ure zjutraj so sporočili, da je požar pod kontrolo. "Poteka odpiranje strehe in gašenje žarišč, na delu je 100 gasilcev z 28 vozili," so zapisali. 

Po podatkih uprave za zaščito iin reševanje so na terenu poleg ljubljanskih poklicnih gasilcev tudi pripadniki PGD Dravlje, Vižmarje-Brod, Podutik-Glince, Zgornja Šiška, Ljubljana-Šentvid, Tacen, Medno, Gameljne ter Enota podpore vodenja MOL. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.