Slovenija
52131 ogledov

Odločitve, ki jih je na dopisni seji sprejela vlada

nakupovanje Bralec
Vlada je na današnji dopisni seji med drugim sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Med izjemami tudi tržnice, trafike in frizerji.

Z odlokom, ki začne veljati 31. decembra in je v veljavi sedem dni, vlada še naprej dovoljuje nekatere izjeme, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja, in sicer:

- prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil in obutve v teh prodajalnah;
- lekarne;
- prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki;
- kmetijske prodajalne,
- bencinske servise,
- finančne storitve,
- pošto,
- dostavne službe,
- dimnikarske storitve, 
- individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve,
- osebni prevzem blaga ali hrane, razen alkohola in alkoholnih pijač, na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, med 6. in 21. uro, pri čemer konzumiranje prevzete hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno,
- druge nujne storitve za zagotavljanje varnosti in zdravja,
- tržnice s hrano,
- trafike in kioske za prodajo časopisov in revij,
- storitve frizerskih salonov.

Iz prepovedi je izvzeto tudi ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo ter brez časovne omejitve dovoljeno opravljanje dejavnosti priprave jedi in pijač v primeru dostave in v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance.

Izvzete so tudi vse oblike ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki so kot izjema navedene v drugih odlokih, ki jih vlada sprejme zaradi obvladovanja epidemije.

Omejitve glede na prostor, ločena vhod in izhod

Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ostaja pri omejitvi 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov, ali na eno stranko na 10 kvadratnih metrov, če gre za odprto tržnico.

Poleg tega morajo trgovski centri zagotavljati 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru, hkrati pa je potrebno upoštevati tudi omejitev 30 kvadratnih metrov na posamezno prodajalno v sklopu trgovskega centra in imeti ločen vhod in izhod za stranke. Upoštevanje teh pogojev zagotovi upravljavec trgovskega centra oziroma odgovorna oseba posamezne trgovine.

Covid-19, Slovenija, Ljubljana Slovenija Neverjetne ugotovitve raziskave o cepljenju med Slovenci

Avtošole zaprte 

Vlada je med drugim sprejela tudi odlok s področja voznikov in vozil, ki začne veljati 2. januarja in velja sedem dni. 

Med drugim za ta čas prepoveduje izvajanje usposoabljanja kandidatov za voznike motornih vozil, dodatnega usposabjanja za varno vožnjo, rednih usposabljanj za podaljanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij, vozniških izpitov. 

Cepljenje UKC Ljubljana COVID-19 V SLO Zdravje Osebni zdravniki dobili navodila, kdaj cepiti ostale

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • botile 04:58 31.december 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks

  • abraham5 07:15 30.december 2020.

    pravilno bravo vlada

  • Albatroz 06:19 30.december 2020.

    Diktatorji vladajo.