Slovenija
2241 ogledov

Odpoklicali igračo, lahko pride do hudih zdravstvenih zapletov

nakupovalni voziček igrače
Zdravstveni inšpektorat je v okviru uradnega nadzora ugotovil, da igrača predstavlja resno tveganje za zdravje otrok.

Igrača Igralni ribiški set ne prestane mehansko-fizikalnih testiranj in predstavlja resno tveganje za zdravje otrok, je pokazal nadzor. Igralni ribiški set je sestavljen iz ribiške palice in ribic različnih oblik in barv.

Ribiški set odpoklic igrače | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS
"Vzorec ni skladen z določili standarda EN 71-1:2014+A1:2018, točka 4: - točka 4.23.2.b. Pri izvedbi nateznega preskusa pride pri sili 27,88 N do ločitve magneta, ki je majhen delec in ima vrednost indeksa magnetnega pretoka višjo od dovoljenih. Izmerjena vrednost je 110,05 kG2mm2," je razvidno iz opisa nevarnosti, ki ga je objavil zdravstveni inšpektorat. 

"Dva ali več otrok se igra z igračo - ribiško palico (npr. tekmuje v lovljenju ribic). Med normalno in realno predvidljivo uporabo igrače se od nje ločijo magneti, ki so privezani na tanki vrvici. Starši tega ne opazijo/ne reagirajo. Otrok daje magnete v usta, pri čemer pride do zaužitja dveh ali več magnetov. Po zaužitju pride do združitve dveh ali več magnetov preko stene prebavnega trakta, kar privede do težjih/nevarnih zdravstvenih zapletov," so opisali tveganje.

Zaradi omenjenega tveganja so odredili umik oziroma odpoklic igrače. Uporabnikom, ki izdelek imajo, svetujejo, naj ga ne uporabljajo in ga vrnejo prodajalcu. 

Opis izdelka (tip/oznaka)
Lot: F92349
Številka artikla: 555
EAN: 8433760923494
Proizvajalec: JunLong Factory, GuangYi, Chenghai, Shantou, China
Dobavitelj: Kai Tai s.a.s. Corso Stati Uniti 9, Padova, Italy
Distributer: Super sreča d.o.o., Cesta proletarskih brigad 101, Maribor

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.