Slovenija
19 ogledov

Olisičili celo ulico

Lisičenje na Avčinovi ulici
1/5
Boštjan Tacol
Težava. Stanovalci parkirajo v modri coni.

V petek so na Avčinovi ulici v Zupančičevi jami olisičili več deset avtomobilov. Gre za modro cono, kjer je parkiranje dovoljeno za dve uri, medtem ko stanovalci tam parkirajo dlje, ker, kot pravijo, drugje ni prostora.

"Mestni občini Ljubljana (MOL) očitno zmanjkuje denarja in so se spravili na nas," je očitala ena od kaznovanih, druga pa je dodala, da se kaj takega še ni zgodilo. Kaznovani bodo morali poleg globe za nepravilno parkiranje (40 evrov) plačati še vsaj 50 ali sto evrov za umaknitev lisic. Če bodo lisice na avtomobilu nameščene več kot 48 ur, ga bo odpeljal pajek, tak odvoz pa stane še sto evrov.

In zakaj so na avtomobile namestili lisice in niso le oglobili voznikov? Kot je že večkrat pojasnil vodja mestnega redarstva Andrej Orač, je odločitev odvisna od storjenega prekrška, tehničnih možnosti namestitve in razpoložljivosti lisic. V javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice imajo okoli 120 lisic, vsak dan pa priklenejo okoli 17 vozil.

Komentarjev 21
  • boss 21:41 27.januar 2012.

    danes se je to zgodilo pa na Žibertovi pri ograji gradbišča, tam se je vedno parkiralo tudi ko je stala stala stavba SLOVIN-a, sedaj pa je do ograje baje kar cestišče. Namesto, da bi tam dajali kazni, ko parkirajo še ...prikaži več vedno povsod tam okrog res na pločnik in cestišče ali pa kot so se eni navadl k so dobil kazni v preteklosti kar na cestišče, kjer res ovira promet. Tukaj konkretno pa do sedaj v dobrih desetih letih ko jaz parkiram tam okrog, niti obvestil niso dajal, v sosednjih ulicah ali pa na drugi strani cestišča ja, tukaj pa ne, sedaj pa šok kar lisice in obvestilo seveda...., verjetno res nekdo rabi denar za minulo kampanijo, ker sem bil prepričan da so lisice bolj v centru mesta aktualne in ne kar povsod.....

  • Avatar Zala
    Zala 22:26 16.januar 2012.

    Sploh vas ne razumem? Vsak je svojo fliko ogradil ali vsaj napisal privatna posest in bi ga zadela kap, če bi si kdo dovolil na tej vaši privatni lastnini parkirati avto. In Občina je lastnica zemljišč kjer so vrisana parkirišča. ...prikaži več. Če želiš tam parkirati pač moraš plačati. To je tržno obnašanje.Nenadoma vam ta kapitalistična uredite več ne diši in bi se očitno vsaj v vam ustrezajočih segmentih radi vrnili v čase, ko je bilo vse naše in vse zastonj. Ta zgodba je zaključena. Danes ni nič več zastonj. Časi, ko ste kupili avto in se ne vprašali, kje ga boste parkirali se izteka. V Ljubljani je še nekaj zastonj parkirišč, ki pa tudi ne bodo več dolgo. Ali boste uprabljali noge, javna prevozna sredstva ali pa plačali parkirnino. Druge rešitve več ne vidim. Jo vidite vi, ki se tako razburjate?

  • xy4444 14:57 16.januar 2012.

    ne bit tok prepričan,da se to že ni zgodilo,ker imajo uslužbenci določenih trgovin in emporiuma v btc-ju prepoved parkiranja na parkingu in morajo zato v avtohišo!!!Kar se pa tiče lokalov,pa tut ne dela po 30 kelnarjev notr,da bi koga ...prikaži več motil en parkiran avto...Se pa strinjam z NM,lenobe lene nobenmu ne škoduje če nardi tri korake več do trgovine...