Slovenija
5173 ogledov

Otrok hodil po avtocesti, odpravil se je, ko je oče še spal

avtocesta
1/2
Saša Despot
Policiste so je voznik poklical nekaj po peti uri zjutraj.

"Danes nekaj po 5. uri nas je voznik osebnega avtomobila obvestil, da je opazil otroka ki pešači po avtocesti," so sporočili z novomeške policijske uprave. "Policisti Policijske postaje Trebnje so se nemudoma odzvali, prevozili relacijo in med avtocestnima priključkoma Trebnje in Mirna Peč opazili otroka z nahrbtnikom, ki je pešačil ob robu avtoceste," so zapisali. 

Na policijski postaji so se z njim prijazno pogovorili in ugotovili, "da je mladi popotnik v zgodnjih jutranjih urah sam sprejel odločitev, da dodobra izkoristi počitniški dan in se iz Trebnjega odpravi na obisk k prijatelju v Novo mesto. Vsi so se strinjali, da je bila glede na današnjo napoved visokih temperatur odločitev o rekreaciji ob tako zgodnji uri kar pravšnja. Ni pa bila najboljša odločitev, da svoje namere ni zaupal staršem, še manj pa, da je za pešačenje izbral kar avtocesto," so še dodali. 

Policisti so obvestili so zaskrbljenega očeta, ki je takoj prišel na postajo in povedal, da je spal in sploh ni vedel, da je mladenič odšel od doma. Koliko je bil otrok star, policisti niso zapisali. 

"Konec dober, vse dobro. Policisti se zahvaljujemo tudi pozornemu vozniku, ki nas je obvestil o ravnanju mladeniča in pripomogel k varnemu zaključku dogodka," so še zapisali policisti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 10:31 16.julij 2024.

    Še so otročički, ki ne buljo samo v telefončke. Drugače pa hvala bogu, da je vse OK!!

  • Ender3 10:23 16.julij 2024.

    Vsa čast vozniku...!!!