Slovenija
5038 ogledov

Plohe in nevihte so že tu

Nevihta Egon Cokan
Nevihte z nalivi so s severa že zajela posamezna območja države. Pričakujemo jih lahko še več.

Plohe so tako že zajela zahod in severovzhod države. Nevihte naj bi načeloma bile šibkejše narave, lokalno pa se lahko pojavi močnejši naliv, napovedujejo pri Neurje.si. Možnost nastanka neviht napovedujejo za območje skorajda celotne države. 

radarska slika padavin | Avtor: Arso Arso

Prva polovica noči še nevihtna

Agencija RS za okolje napoveduje, da se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte pojavljale tudi zvečer in v prvem delu noči. Do jutra se bo povečini zjasnilo. Jutri bo tako delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne se bodo spet pojavile krajevne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne v zahodni polovici Slovenije. Ogrelo se bo od 19 do 25 stopinj Celzija. 

Padavine bodo stalnica tudi v prihodnjih dneh. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V petek bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Pomlad Napoved Slovenija Vremenska prognoza za mesec maj

Kako za konec tedna?

V soboto bo dopoldne sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Od nedelje do četrtka bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, predvsem plohami in posameznimi nevihtami. Nekoliko hladneje bo, od ponedeljka do četrtka bodo najvišje dnevne temperature do okoli 20 stopinj Celzija.

Neurje Nevšečnosti Slovenija Na kaj morate paziti med neurjem Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.